Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Сьогодні ми проникнемо в скарбницю італійської кухні, щоб знайти один з її кулінарних діамантів — рецепт равіолі. Незважаючи на деяку схожість іноземних виробів з пельменями або варениками, технологія приготування цієї багатоликої пасти з різноманітними начинками має принципові відмінності від наших російських улюбленців.

Традиційний італійський рецепт

Найтонше тісто для равіолі — головний компонент унікального страви, забезпечив страви блискучий світовий успіх.

Склад продуктів:

  • просеянная борошно — 500 г;
  • вода — 40 мл;
  • курячі яйця (4 шт.) і жовтки (8 шт.);
  • олія оливок — 40 мл;
  • щіпка солі.

В процесі виготовлення равіолі неодмінно дотримуємося дві умови: забезпечуємо кухонне приміщення можливо низькою температурою повітря. Працюємо з тестом виключно холодними руками і частіше занурюємо їх у крижану воду.

Спосіб приготування:

  • Кладемо в чашу добре збиті яйця і жовтки, з’єднуємо їх з маслом, питною водою та сіллю. Просіваємо на стіл борошно (50 г залишаємо для подальшого процесу), формуємо з неї гірку. Робимо невелике поглиблення, куди порційно вливаємо отриману яєчну суміш.
  • Тепер приступаємо до самого трудомісткого етапу — замісу дуже еластичного, м’якого, не липнущего до долонь тесту. Ось тут справді потрібна чоловіча сила і ніжні жіночі руки! Щоб отримати бажаний результат, з’єднуємо яєчний складу з борошном протягом 20 хвилин.
  • Розминаємо куля долонями, розтягуємо його краю в різні боки, з’єднуємо їх в центрі, знову утворимо пружний колобок. Чим крутіше буде кінцевий продукт, тим тонше і смачніше вийде оболонка для равіолі.
  • Загортаємо тісто в плівку, витримуємо півгодини в холодильнику, де він охолоне і «відпочине» від наших маніпуляцій.
  • Викладаємо колобок на стіл і розкачуємо два максимально тонких листків. Звичайно, якщо в нашому арсеналі є кухонний комбайн зі спеціальною насадкою для тіста, це значно полегшить роботу.
  • Отже, коли крізь тонкий пласт можна читати книгу, викладаємо на нього заздалегідь приготовлену начинку, залишаючи між порціями деяку відстань. Розміщеного продукту має бути стільки ж, скільки і тесту для кожного виробу! Краї майбутнього страви обробляємо білком або водою.
  • Накриваємо начинку другим пластом і спеціальним фігурним ножем вирізаємо равіолі. Для страховки від їх «розгерметизації», а також в цілях додання більш естетичного вигляду, придавлюємо краю виробів зубцями виделки.
  • Відварюємо їжу в підсоленій воді з додаванням олії.

Дістаємо спливли пельмені, равіолі і подаємо в гарячому вигляді зі спеціально приготованим соусом.

З рікоттою і шпинатом

Представлений рецепт страви — самий популярний в Італії. Назвали його з більшим почуттям гумору — di magro, що означає «для худих».

Необхідні компоненти:

  • тісто — 300 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • сир «Рікотта» — 400 р;
  • шпинат — 1 кг;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • сіль, перець.

Порядок приготування:

  • Робимо заміс тіста, керуючись традиційним італійським рецептом.
  • Шпинат добре миємо, промокаємо серветками і дрібно рубаємо. Додаємо трохи води, сіль і спеції, тушкуємо на тихому вогні в закритому вигляді. Зливаємо рідину, відкидаємо зелень на друшляк, обов’язково злегка віджимаємо і рубаємо ножем.
  • Очищений цибулю шаткуємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з вершковим маслом.
  • Поміщаємо обидві заготовки в чашу, приєднуємо шматочки сиру і ретельно перемішуємо.
  • Розкачуємо два тонких пласта, викладаємо на один з них порційно по 1 ч. л. остигнула начинку. Обробляємо водою краю майбутніх виробів, потім розміщуємо другий пласт і вирізаємо склянкою круглі равіолі.
  • Для цих «іноземців» використовуємо інший спосіб теплової обробки — обсмажуємо в олії до рум’яного виду.
  • Далі робимо класичний соус. Очищені від шкірки і насіння помідори дрібно нарізаємо, обсмажуємо в оливковій олії до однорідної маси. Додаємо перець, сіль, подрібнений часник і суміш прованських трав. Добре заважаємо запашний складу.
Дивіться також:  Соте з баклажанів – 7 рецептів, як приготувати смачне овочеве соте

Якщо равіолі з рікоттою і шпинатом призначалися «для худих» італійців, то вони явно задовольнялися лише ароматом чудового блюда.

Равіолі з грибами

Швидкий спосіб приготування начинки виручить в екстрених випадках, коли гості вже практично на порозі. Чим ще вразити серця несподіваних прибульців»?

Список інгредієнтів:

  • масло вершкове — 40 г;
  • свіжі шампіньйони — 600 г;
  • тісто для равіолі — 350 г;
  • якісні вершки — 50 г;
  • цибуля-ріпка.

Особливості приготування:

  • Робимо заміс еластичного тіста, відправляємо його в холодильник на 30 хвилин, а поки займаємося начинкою.
  • Моєму гриби, промокаємо їх серветками і дрібно нарізаємо. Шаткуємо очищений цибулю, злегка припускаємо його в маслі, а потім викладаємо до нього шампіньйони. Обсмажуємо компоненти страви до повного випаровування грибного соку і освіти на продуктах золотистої скоринки.
  • Розкачуємо два аркуші тесту і на одному розміщуємо в звичному порядку остигнула начинку. Накриваємо її другим пластом, обробляємо краю яєчним білком і вирізаємо квадратні равіолі.
  • Відварюємо страву в трохи підсоленій воді. Не забуваємо про додавання в рідину ложечки олії. Через 5 хвилин від початку нового кипіння блюдо буде готово.

На жаль, заморозити напівфабрикати в домашніх умовах практично неможливо, так як для цього потрібно «шокова» обробка продукту при t-40°C.

Так що не варто готувати італійське блюдо про запас.

Подаємо равіолі з грибами в компанії з овочами.

З курячим фаршем

Італійську пасту з начинкою з м’яса птиці відрізняє особлива соковитість. При цьому ніжні равіолі не тільки можна відварити, але і апетитно запекти.

Необхідні продукти:

  • куряче філе — 300 г;
  • тісто — 30 г;
  • сир (бажано твердих сортів) — 70 г;
  • цибулина;
  • червоний солодкий перець — ½ плода;
  • масло вершкове — 60 г;
  • сіль, перець.

Методика приготування:

  • Замішуємо знайомим способом тісто і залишаємо його на півгодини в холодильнику.
  • Очищаємо філе курки від плівок, поділяємо на частини, які відразу ж подрібнюємо в домашньому комбайні.
  • Звільняємо цибулину від лушпиння, шаткуємо невеликими шматочками і смажимо на вершковому жирі разом з нарізаним кубиками перцем (насіння витягаємо).
  • Додаємо в сковороду з овочами курячий фарш і продовжуємо приготування до повного випаровування рідини, виділеної м’ясних компонентом. Приєднуємо стружку тертого сиру, перемішуємо начинку і вимикаємо вогонь.
  • Розкачуємо тісто тонким листом у формі широкого прямокутника. Викладаємо ближче до одного краю шар вже остигнула м’ясної маси. Трохи відступаємо, повторюємо розміщення заготовки. Частина пласта залишаємо вільної, щоб його вистачило повністю накрити начинку.
  • Вирізаємо вироби з допомогою склянки, викладаємо у форму для запікання, посипає стружкою тертого сиру і відправляємо на 5 хвилин в духовку (180°C).
Дивіться також:  Гречаники – 8 рецептів приготування

Подаємо равіолі з курячим фаршем в гарячому вигляді.

Класичні равіолі з фаршем

Італійці в якості наповнювача використовується не тільки курячий, але і іншої м’ясної фарш. Його чудовий смак забезпечений оригінальним включенням додаткових компонентів начинки.

Склад інгредієнтів:

  • тісто — 350 г;
  • сир — 30 г;
  • шинка — 60 г;
  • яловичина — 250 г;
  • олія (оливкова (40 мл), вершкове масло (20 г);
  • яйце;
  • вино — 40 мл;
  • петрушка і мускатний горіх — по 3 г;
  • сухарі панірувальні — 50 р.

Спосіб приготування:

  • Робимо заміс еластичного тіста і відправляємо його на «відпочинок» в холодильник.
  • Очищаємо м’ясо від сухожиль і плівок, поділяємо на невеликі частини, які пропускаємо через кухонний комбайн.
  • Підсмажуємо продукт до 5 хвилин на оливковій олії, вливаємо вино і трохи очищеної води. Тушкуємо склад 10 хвилин.
  • Висипаємо в остиглий фарш сухарі і перемішуємо суміш. Потім поміщаємо в неї дрібно нарізану шинку, стружку тертого сиру, яйце, перець і сіль, подрібнену петрушку і мускатний горіх.
  • Розкачуємо два тонких пласта тіста. На один викладаємо порції фаршу, накриваємо другим листом і вирізаємо фігурним ножем однакові вироби. Відварюємо до 7 хвилин в підсоленій воді.

Подаємо гарячі равіолі з м’ясом, присмачуючи їх вершковим маслом.

З начинкою з сиру

Класичне блюдо, приготоване з наповненням з сирного продукту, не тільки принесе задоволення від неповторного смаку, але і забезпечить організм істотною порцією кальцію.

Список продуктів:

  • яйця — 2 шт.;
  • тісто — 400 г;
  • сир «Пармезан» (150 г) і «Рікотта» (250 г);
  • перець, сіль.

Для соусу необхідно:

  • масло вершкове — 40 г;
  • свіжі вершки — 70 мл;
  • зубок часнику;
  • сир «Пармезан» — 30 р.

Приготування страви:

  • Використаємо класичний рецепт замісу тіста, формуємо його в кулю, загортаємо у плівку і залишаємо на півгодини в холодильнику.
  • Натираємо в чашу два види сиру, вбиваємо яйце, солимо і перчимо продукти, ретельно їх перемішуємо.
  • Одну частину тіста тонко розкачуємо у вигляді квадрата. Іншу половину залишаємо в плівці, щоб не засохла. Десертною ложкою викладаємо сирний склад, відступаючи приблизно на 4 см від кожної порції.
  • Розкачуємо другий пласт, накриваємо їм розміщену начинку і злегка притискаємо вільний між «гірками» відстань, прибираючи зайве повітря.
  • Вирізаємо фігурним ножем равіолі і відварюємо в підсоленій воді, постійно перемішуючи. Як тільки вони опиняться на поверхні бульйону, акуратно виловлюємо їх шумівкою і викладаємо в заздалегідь нагріту керамічний посуд.
  • Ставимо ємність на гарячу плиту, видавлюємо в неї через прес зубок часнику, вливаємо свіжі вершки і посипаємо блюдо стружкою тертого Пармезану.
Дивіться також:  Плов в духовці — 7 рецептів приготування

Акуратно розмішуємо страву і закриваємо, щоб часниковий соус добре загуснув. Відразу подаємо равіолі з сиром до столу!

Як приготувати равіолі зі шпинатом?

Чудова страва традиційної італійської кухні з начинкою з «короля» харчових рослин — шпинату. Таке почесне звання присвоєно зелені за її воістину унікальний склад.

Перелік компонентів:

  • олія оливкова (40 мл) і вершкове (30 г);
  • тісто для равіолі — 600 г;
  • домашній сир — 200 г;
  • сир «Пармезан» — 120 г;
  • свіжий шпинат — 500 г;
  • томати черрі — 150 г;
  • перець, сіль.

Технологія приготування:

  • Ретельно моєму шпинат і залишаємо в друшляку, щоб стекла вода.
  • Нагріваємо в сковороді оливкову олію, викладаємо рослини і тушкуємо 3 хвилини під кришкою. Потім обсмажуємо продукт у відкритому стані, поки не випарується вся рідина.
  • Остиглий шпинат рубаємо ножем, приправляємо сіллю і білим перцем.
  • Добре розтираємо в чаші домашній сир, додаємо його до подрібненого шпинату, приєднуємо половину складу тертого Пармезану і перемішуємо ароматну масу.
  • Далі розгортаємо вже відомим способом листи тіста, викладаємо порції начинки і накриваємо їх тонким шаром. Вирізаємо симпатичні вироби і відварюємо страва не довше 4 хвилин.
  • А поки томати черрі обсмажуємо у вершковому маслі. Коли помідори в декількох місцях лопнуть, викладаємо їх на блюдо з ніжними равіолі, поливаємо їх залишилися в ємності жиром і посипаємо сирної стружкою.

Тепер ми знаємо, як смачно приготувати равіолі зі шпинатом в домашніх умовах.

Готуємо з рибною начинкою

Божественний аромат страви з червоною рибою заворожує навіть його творців. Невипадково італійці не просто їдять страви, а чинно смакують їжу, повільно смакуючи кожне блюдо і запиваючи його келихом вишуканого вина.

Набір продуктів:

  • філе сьомги (лосося або форелі) — 250 г;
  • зубок часнику;
  • тісто — 300 г;
  • свіжі жирні вершки — 120 мл;
  • кріп — 40 р.

Щоб чудові равіолі «прижилися» на вашій кухні, а процес виготовлення доставляв справжнє задоволення, потрібно неодмінно обзавестися машиною для пасти і формочками для фігурного вирізання заготовок.

Приготування:

  • Як завжди, робимо заміс якісного тесту і залишаємо його в холодильнику. А поки будемо розбиратися з начинкою.
  • Дрібно нарізаємо філе риби і обсмажуємо його до готовності на сковороді з антипригарним покриттям. Додаємо порізану зелень і видавлений пресом зубок часнику. Перемішуємо компоненти начинки, трохи нагріваємо і відкладаємо від вогню.
  • Дістаємо тісто і розгортаємо два тонких прямокутника. На один викладаємо начинку і накриваємо її другим пластом. Вирізаємо чудові вироби і відварюємо до готовності.

Подаємо страву зі свіжими овочами, доповнивши трапезу келихом білого вина. Чим ми гірші жителів сонячної країни?

Кожен рецепт равіолі гармонійно доповнює гастрономічний колорит італійської кухні. Варто один раз доторкнутися до цього яскравого калейдоскопу різноманітних страв, як бажання насолодитися смаком вишуканих страв буде виникати знову і знову.

Прокрутка до верху