З курячим фаршем
Італійську пасту з начинкою з м’яса птиці відрізняє особлива соковитість. При цьому ніжні равіолі не тільки можна відварити, але і апетитно запекти.
Необхідні продукти:
- куряче філе — 300 г;
- тісто — 30 г;
- сир (бажано твердих сортів) — 70 г;
- цибулина;
- червоний солодкий перець — ½ плода;
- масло вершкове — 60 г;
- сіль, перець.
Методика приготування:
- Замішуємо знайомим способом тісто і залишаємо його на півгодини в холодильнику.
- Очищаємо філе курки від плівок, поділяємо на частини, які відразу ж подрібнюємо в домашньому комбайні.
- Звільняємо цибулину від лушпиння, шаткуємо невеликими шматочками і смажимо на вершковому жирі разом з нарізаним кубиками перцем (насіння витягаємо).
- Додаємо в сковороду з овочами курячий фарш і продовжуємо приготування до повного випаровування рідини, виділеної м’ясних компонентом. Приєднуємо стружку тертого сиру, перемішуємо начинку і вимикаємо вогонь.
- Розкачуємо тісто тонким листом у формі широкого прямокутника. Викладаємо ближче до одного краю шар вже остигнула м’ясної маси. Трохи відступаємо, повторюємо розміщення заготовки. Частина пласта залишаємо вільної, щоб його вистачило повністю накрити начинку.
- Вирізаємо вироби з допомогою склянки, викладаємо у форму для запікання, посипає стружкою тертого сиру і відправляємо на 5 хвилин в духовку (180°C).
Подаємо равіолі з курячим фаршем в гарячому вигляді.