Готуємо класичний бісквітний торт з вершковим кремом
Інгредієнти для бісквітного торта з вершковим кремом:
- яйця – 6 шт.,
- борошно – 2.5 ст.,
- сіль – 1 гр.,
- крем вершковий – 300 гр.,
- джем – 40 гр.,
- коньяк -10 мл
Приготування бісквітного торта з вершковим кремом
Розбити яйця і відокремити білок від жовтка.
Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати борошно і продовжувати розтирати до однорідної маси.
Білки збити міксером до білої піни, додати трохи солі.
У тісто для бісквіта викласти білки і акуратно перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму і випікати кілька хвилин. Тонкою дерев’яною паличкою можна судити про готовність бісквіта. Якщо проткнувши тісто, вона буде сухою, то бісквіт готовий.
Форму з тістом вийняти з духовки, трохи остудити, вийняти бісквіт, розрізати його впоперек на 2 частини.
Приступити до формування торта. Викласти на блюдо нижню частину бісквіта, промазати верхівку сумішшю джему і коньяку або рому. Потім встановити верхню частину торта. Змастити верхівку і з боків вершковим кремом і прикрасити торт тертим шоколадом, подрібненими горіхами, свіжими фруктами або ягодами з варення. Торт винести в холодне місце на кілька годин для просочення, потім подати до столу.