Рецепт бісквітного торта з кремом

Готуємо класичний бісквітний торт з вершковим кремом

Інгредієнти для бісквітного торта з вершковим кремом:

  • яйця – 6 шт.,
  • борошно – 2.5 ст.,
  • сіль – 1 гр.,
  • крем вершковий – 300 гр.,
  • джем – 40 гр.,
  • коньяк -10 мл

Приготування бісквітного торта з вершковим кремом

  • Розбити яйця і відокремити білок від жовтка.
  • Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати борошно і продовжувати розтирати до однорідної маси.
  • Білки збити міксером до білої піни, додати трохи солі.
  • У тісто для бісквіта викласти білки і акуратно перемішати знизу вгору.
  • Тісто вилити у форму і випікати кілька хвилин. Тонкою дерев’яною паличкою можна судити про готовність бісквіта. Якщо проткнувши тісто, вона буде сухою, то бісквіт готовий.
  • Форму з тістом вийняти з духовки, трохи остудити, вийняти бісквіт, розрізати його впоперек на 2 частини.
  • Приступити до формування торта. Викласти на блюдо нижню частину бісквіта, промазати верхівку сумішшю джему і коньяку або рому. Потім встановити верхню частину торта. Змастити верхівку і з боків вершковим кремом і прикрасити торт тертим шоколадом, подрібненими горіхами, свіжими фруктами або ягодами з варення. Торт винести в холодне місце на кілька годин для просочення, потім подати до столу.
  • Дивіться також:  Гороховий суп – 13 рецептів
    Прокрутка до верху