Рецепт дріжджового пирога з яблуками

Дріжджове тісто для пирогів можете зробити двома технологіями – безопарним і опарним. Чим вони відрізняються? Якщо готувати дріжджове тісто безопарним методом, то спочатку дріжджі розводять в теплому молоці або воді, додаються всі інші компоненти і тісто вимішується. Таке тісто буде підходити до 4 годин.
Спосіб на опарі дріжджового тесту передбачає приготування його в кілька етапів. За час бродіння тісто буде збільшуватися в обсязі, після кожного підйому до нього треба додавати інші компоненти.

Рецепт дріжджового пирога з яблуками

Спочатку приготуємо тісто, для цього візьмемо:

  • 4 склянки борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 125 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 30 г дріжджів;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Начинка буде складатися з:

  • 1 кг яблук;
  • 1 неповного склянки цукру;
  • 1 чайної ложки кориці;
  • 3 столових ложок панірувальних сухарів.

Для намазування пирога зверху потрібні будуть яйце або молоко.
Отже, приступимо до готування дріжджового пирога з яблуками. На його готування піде 40 хвилин, вийде 5 порцій.
Підготуємо тісто безопарним способом. Візьмемо всі необхідні компоненти і змішаємо їх в глибокій посуді. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим, інакше дріжджі загинуть, і пиріг не підніметься. Місимо тісто до тих пір, поки воно не буде липнути до рук. При цьому борошно додаємо потроху. Готове тісто трошки притрусим борошном або намажемо рослинним маслом і прикриємо чистим рушником. Визначимо наше тісто в тепле місце для зростання. На підняття його піде близько 2 годин.
Тісто розгортаємо і викладаємо на деко, покрите папером для випічки або намазаний маслом. Присипаємо тісто панірувальними сухарями і густо укладаємо шматочки яблук, притискаємо їх виделкою. Тепер потрібно залишити пиріг з яблуками з дріжджового тіста на 15-20 хвилин для збільшення.
Перед визначенням пирога з дріжджового тіста з яблуками в духовці притрусим яблучка корицею і цукром. Крайки загинаємо у вигляді кіски і змащуємо збитим яйцем або молочком. Випікатися пиріг із дріжджового тесту буде близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Такий пиріг можете зробити з меншою кількістю цукру, якщо яблука будуть солодкі.
Дуже зручно використовувати вже готове дріжджове тісто. Якщо таке тісто придбали, значить приготуйте наступний рецепт пирога.

Дивіться також:  Рецепт приготування вустерського соусу

Пиріг з яблуками, куркою та брусницею:

Візьміть для його готування такі компоненти:

  • філе курки 300 г;
  • 3 яблука;
  • 2/3 склянки брусниці;
  • готове дріжджове тісто 900 р.

Готувати пиріг треба буде 45 хвилин, рецепт розрахований на 8 порцій.

Поетапне приготування страви:

Куряче філе наріжте соломкою і обсмажте на рослинному маслі. Яблука обчистите від шкірки, видаліть насіння і нарізати смужками. Ягоди брусниці промийте і дайте стекти зайвій воді.
Начинкою для пирога послужить суміш обсмаженої філе, яблук і брусниці. Розкачайте тісто потрібної форми, на центр покладіть начинку, а зверху накрийте ще одним шаром тесту. Защипайте краю, виделкою зробіть проколи, для виходу повітря. Поверхню пирога можна змастити збитим яйцем для апетитного кольору.
Духовку виставте на 220 градусів і випікайте 20 хвилин.