Рецепт фаршированих печериць запечених в духовці

Фаршировані печериці в духовці є смачною і незвичайної закускою. Її можна подавати на святковий стіл або фуршет. Цю закуску рекомендується готувати з великих грибів з великими капелюшками, оскільки під час запікання вони стають менше. Фаршировані гриби дуже соковиті, їх можна вживати гарячими і холодними. Щоб гриби не стали темними після приготування і мали золотистий колір, їх капелюшки потрібно очистити від шкірки.

 

Фарширувати печериці можна овочевих, м’ясних, курячих, сирним або іншим фаршем. В основному фаршируються тільки капелюшки, а ніжки використовуються для приготування інших страв.

 

Гриби фаршировані в духовці – Шампіньйони з м’ясною начинкою

 

 

Час приготування – 60 хвилин.
Кількість порцій – 15 штук.

 

 

Склад продуктів для печериць фаршированих м’ясом:

 

  • 1. 15 печериць.
  • 2. 200 грам м’ясного фаршу.
  • 3. Половина цибулини.
  • 4. 3 ст. л. сметани.
  • 5. 4 ст. л. томату.
  • 6. 1 ст. л. майонезу.
  • 7. 4 ст. л. сиру.
  • 8. Сіль, спеції і перець.

 

 

Приготування печериць фаршированих м’ясом

Половину цибулини потрібно очистити і нарізати на дрібні шматочки. Формочками для фаршу будуть служити капелюшки грибів. Їх потрібно акуратно зрізати. Сир натирається на крупній тертці.
У ємності змішайте нарізану цибулю з м’ясним фаршем. Додайте до них сіль і перець і знову перемішайте.
Капелюшки посипте спеціями. Можна використовувати розмарин, мускатний горіх, базилік, чебрець, каррі, петрушку і т. д. Акуратно заповніть капелюшки фаршем.

Капелюшки потрібно викласти у форму для випікання, і посипати їх сиром.

Тепер потрібно приготувати до них соус. Сметана змішується з майонезом і томатом. Інгредієнти потрібно добре перемішати. Соусу не повинно бути занадто багато, щоб він тільки наполовину покривав гриби. Заливаємо цим соусом наші капелюшки.

Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів. Надішліть грибочки запікатися на півгодини.

Подавати цю закуску краще гарячої, до застигання сиру з соусом.

 

 

Певні поради до цього блюда

 

  • 1. У грибів повинна бути велика капелюшок, щоб можна було легко нафарширувати її, а також відчувати смак грибочків у страві. У невеликі капелюшки додавайте разом з фаршем порізані ніжки грибів.
  • 2. Грибочки потрібно обов’язково використовувати свіжі. Щоб це перевірити, треба заглянути під капелюшок, обідок повинен бути білим.
  • 3. Начинку для грибів можна робити з будь-якого фаршу: свинячого, яловичого, курячого, а також змішувати кілька. Краще щоб він був не дуже жирний.
  • 4. При виборі соусу, пам’ятайте, що соус зі сметани і томату має вершковий смак, а при додаванні майонезу він стає гостріше. Томат можна замінити солодкої томатною пастою або негострим томатним кетчупом.

 

 

Печериці з начинкою з сиру і сухарів

Цю страву можна вживати і гарячим, і холодним. Воно відмінно підходить для закуски, але також їм можна обідати або вечеряти. Таке блюдо принесе величезне задоволення для всієї сім’ї.

 

 

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 4.

 

Склад продуктів для печериць з начинкою з сиру і сухарів:

 

  • 1. 8 невеликих або 4 великих печериць.
  • 2. Декілька ст. л. хлібних крихт.
  • 3. 50 грам сиру.
  • 4. Декілька ст. л. оливкової олії.
  • 5. Один зубчик часнику.
  • 6. Розмарин.
  • 7. Сіль.

 

 

Приготування печериць з начинкою з сиру і сухарів

Часник потрібно очистити і видавити з допомогою преса. Посипте його сіллю і спеціями, і добре перемішайте. Черствий або підсушений хліб перетворіть у крихти з допомогою качалки або блендера. Крихти потрібно додати до часнику.

Перед приготуванням гриби потрібно очистити, і позбутися від ніжок. Їх потрібно подрібнити і додати до решти інгредієнтів. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо. Отриману начинку використовуйте для фарширування капелюшка гриба.

Фаршировані капелюшки потрібно викласти на деко, змащене рафінованою олією. Грибочки також трохи полийте олією. Духова шафа попередньо розігріваємо до 200 градусів за Цельсієм, і відправляємо гриби приблизно на 20 хвилин.

Подавати готову страву можна і гарячим, і холодним.

Невелика замітка

1. Замість оливкової олії можна використовувати будь-яке інше без запаху.
2. Сир рекомендується використовувати з яскраво вираженим смаком.
3. Розмарин можна використовувати в сухому або свіжому вигляді.
4. Сухарі можна придбати вже готові, але вони повинні бути без добавок.

 

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 4.

 

 

Склад продуктів для фаршированих печериць з креветками:

 

  • 1. 8 маленьких або 4 великих печериць.
  • 2. 16 невеликих креветок.
  • 3. Один зубчик часнику.
  • 4. 100 грам сиру.
  • 5. Одна цибулина.
  • 6. Кріп.
  • 7. Сіль і перець.
  • 8. Вершкове масло.

 

 

Приготування фаршированих печериць з креветками

Попередньо креветки потрібно відварити, очистити і охолодити. Можна взяти готові креветки. Грибочки потрібно очистити і позбутися від ніжок. У капелюшки викладаємо по декілька креветок, але так, щоб залишилося місце для начинки.

Грибні ніжки можна дрібно порізати і використовувати для начинки, або залишити для іншої страви. Цибулину нарізаємо на дрібні шматочки, а сир натираємо на дрібній тертці.

Обсмажуємо нарізану цибулю і додаємо до нього часник, видавлений з допомогою преса. Посипте все зеленню. Інгредієнти потрібно обсмажувати протягом 7 хвилин.

Начинку потрібно остудити, посолити, поперчити і посипати сиром. Добре все перемішуємо. Фаршируємо капелюшки отриманою начинкою, а зверху додайте залишився сир.

Фаршировані гриби викладаємо на деко і випікаємо при температурі 200 градусів за Цельсієм протягом 15 хвилин.

Готову закуску можна доповнити білим вином.

Прокрутка до верху