Не знаєте, чим здивувати своїх домашніх? Або ж складаєте меню для святкового столу? Чудовий варіант для будь-якого випадку – фарширований короп. Рецепт приготування цього кулінарного шедевра неймовірно простий, завдяки чому із завданням впорається не тільки досвідчений кулінар, але і новачок. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати фаршированого коропа швидко і смачно. Необхідно зазначити, що в кожному рецепті короп мається на увазі очищений, випотрошений і добре промитий. Приготування фаршированого коропа займе у вас не більше 2 годин.
Рецепт короп, фарширований грибами і овочами
Що вам потрібно для того, щоб приготувати 3 порції: короп масою близько 2 кг, велика морквина, цибулина, лимонний сік, 300 г печериць, трохи майонезу, сіль і спеції.
Починаємо готувати:
Підготовленого коропа натираємо спеціями і сіллю, змащуємо лимонним соком. Залишаємо на 30 хвилин, щоб він придбав аромат і гарненько промариновался.
Ріжемо цибулю, перець і гриби, натираємо на тертці моркву. Беремо сковорідку і обсмажуємо овочі з грибами, періодично помішуючи.
Змащуємо карпа зсередини майонезом і фаршируємо начинкою. Потім рибу перев’язуємо ниткою.
Тепер залишилося відправити фаршированого коропа в духову шафу, розігрітий до 180°C. Запікати страву потрібно близько 35 хвилин.
Фарширований короп виходить неймовірно смачним і виглядає дуже апетитно і святково.
Короп, фарширований гречаною кашею з овочами
Що вам потрібно для 3 порцій: 1 короп, морква, 1-2 середні цибулини, склянка гречаної крупи, два яйця, 20 г вершкового масла, сіль і перець.
Приступаємо до приготування:
Змішуємо спеції і сіль. Натираємо отриманою сумішшю очищеної і промитого коропа. Залишаємо хвилин на 15.
Беремо тертку і натираємо моркву. Цибулю ріжемо дрібно. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо як слід. Додаємо цибулю і моркву, смажимо.
Варимо гречану кашу. Наливаємо в каструлю дві склянки води. Чекаємо закипання води і всипаємо в неї склянку гречки. Не забуваємо посолити за смаком. У готову кашу додаємо моркву з цибулею, вершкове масло і 2 сирих збитих яйця. Все перемішуємо.
Беремо карпа і фаршируємо його начинкою. Перев’язуємо рибу ниткою. Запікати карпа будемо у фользі, завдяки чому він набуває приголомшливий аромат. Час запікання становить близько 45 хвилин.
Фарширований короп з грибами і картоплею
Що вам необхідно для приготування 3 порцій: короп, пара цибулин, 300 г печериць, 1 лимон, ядра волоських горіхів (подрібнені) – ½ склянки, 5 картоплин, вершкове масло і соняшникову олію, 3 ст. л. майонезу, помідор для прикраси, петрушка і кріп, сіль, спеції.
Отже, приступаємо до приготування:
Карпа чистимо, промиваємо, змащуємо соком лимона, натираємо сіллю і спеціями.
Шампіньйони дрібно ріжемо і обсмажуємо, потім додаємо вершкове масло і подрібнену цибулю. Доводимо до готовності, додаємо горіхи.
Заповнюємо черевце риби начинкою з грибів, цибулі та горіхів. Пов’язуємо карпа нитками, щоб нічого не висипалося.
Картопля очищаємо, ріжемо великими шматочками. Потім солимо, додаємо майонез, перемішуємо.
Рибу викладаємо на деко, навколо розміщуємо картоплю. Відправляємо в духовку на 45 хвилин.
Готового коропа прикрасьте помідорами і зеленню, покладіть поруч картоплю. Вийде дуже красиво і апетитно!