Фаршировані перці в мультиварці можна загасити або запекти. Особливий смак їм може надати сметанний або томатний соус, або просто бульйон. Все залежить від вашого бажання. Стандартної начинкою є м’ясний фарш і рис, також урізноманітнити смак можна пасерованими овочами. Фарш можна розбавити сиром, сиром, зеленню, або зовсім замість нього зробити начинку з овочів.
Як фарширувати перець в мультиварці
Інгредієнти попередньо можна не обсмажувати, тому він чудово підійде для маленьких діток. Перець потрібно використовувати свіже. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами або томатним соком.
Фарширований перець в мультиварці рецепт
Час приготування – два з половиною години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для фаршированого перчика:
- 12 штук болгарського перцю.
- Один кілограм змішаного м’ясного фаршу.
- Один стакан напівготового рису.
- Дві морквини.
- Одна цибулина.
- 5 помідорів.
- Кілька лаврових листочків.
Як приготувати перець фарширований в мультиварці
Для початку необхідно обробити перець. Його потрібно вимити і очистити від насіння. Склянку рису потрібно змішати з м’ясним фаршем, посолити, поперчити і перемішати до однорідності. До інгредієнтів можна додати пару зубчиків часнику.
Тепер фаршируємо перець підготовленим фаршем. Цибулю і моркву натираємо на тертці. Зі свіжих помідорів робимо половинки і натираємо їх крупно з допомогою терки. Шкірку викидаємо, а сік і м’якоть будемо використовувати для страви. Також можна помідори подрібнити за допомогою блендера.
У ємність мультиварки викладаємо підготовлені перці. Якщо ви зробили занадто багато фаршу, то його можна використовувати для тефтелькою. До перцям додаємо подрібнену цибулю і моркву. Заливаємо інгредієнти томатним соком, солимо й додаємо лаврові листочки.
Вибираємо програму «Тушкування» на пару годин. Можна вибрати режим «Випічка» на 40 хвилин, і закінчити приготування з програмою «Гасіння» протягом однієї години.
Про те, що ваше блюдо готове, вам повідомить звуковий сигнал. Викладаємо його на тарілку і прикрашаємо за допомогою свіжої зелені.
Соус для фаршированих перців
Цей ніжний і ароматний соус додасть особливий смак фаршированого перчику. Він простий в приготуванні, і володіє чудовим ароматом.
Склад продуктів для соусу:
- Половина цибулини.
- Половина часточки часнику.
- Одна ст. л. рафінованої олії.
- Один стакан томатного пюре.
- Сіль і перець.
- Половина ч. л. майорану.
Приготування соусу для фаршированих перців
Для початку дрібно нарізати цибулю і часник, і обсмажуються на сковороді з рафінованою олією. Потім вони заливаються томатним пюре і тушкують протягом 10 хвилин. Отримана маса протирається з допомогою сита. Після цього заливають м’ясним бульйоном. Суміш ставимо на вогонь, щоб вона закипіла, і посипаємо її перцем і сухим майораном, солимо. Перед подачею фаршировані перчики викладаються в гарячий соус.