Для людей, що стежать за своїм здоров’ям і фігурою, риба та страви з неї, безумовно, є домінантними в кулінарних уподобаннях і основою рецептів домашньої кухні. В більшості її способів приготування вона дійсно дуже корисна. До складу риби входить велика кількість омега-3 кислот, мінерали і вітаміни, важливі і часом життєво необхідні для організму людини, а також вона є низькокалорійним продуктом.
Морська риба багата йодом, а річкова містить багато кальцію, цинку, фтору і фосфору.
Для збереження більшості корисних речовин і властивостей риби, а також при захворюваннях серця, гастриті, її найкраще вживати у відвареному або запеченому вигляді. Тому мій спосіб приготування присвячений риби фаршированої запеченої в духовці.
Для свого рецепта я вибрала рибу хек, яка є корисною і смачною із загону трескообразных порід. М’ясо хека біле і містить велику кількість білків, жирів, вітамінів і мінералів. Способів приготування хека існує безліч. Я зупинюся на одному з них. Начинку візьмемо овочеву з додаванням перепелиного яйця, так як філе хека саме по собі сухувато і краще його зсередини просочити овочами.
Рецепт смачною фаршированої риби, запеченої в духовці
Крім плюсів цієї риби для здоров’я людини, є приваблива сторона для кулінара – кісток в гекко практично немає, тільки хребет, який виймається без праці.
До мінусів можна віднести те, що цю рибу можна знайти на прилавках магазинів тільки свежемороженом вигляді, якщо ви не живете поруч з місцем її вилову. Та й то, потрібно звертати увагу на стан замороженої тушки хека. Якщо рибка була переморожена кілька разів, то при розморожуванні вийде огидний продукт придатний лише для сміттєвої корзини. У свіжому вигляді риба погано зберігається, майже не тримає ні запаху, ні смаку.
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 4
Отже, інгредієнти для приготування фаршированої риби наступні:
- Хек (філе свіжоморожене) – 2 тушки;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Перець болгарський – 1 шт.;
- Кріп – 1 гілочка;
- Розмарин – 1 гілочка;
- Перепелині яйця – 3 шт. або курячі – 1 шт.;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати фаршировану рибу, запечену в духовці?
Далі займемося підготовкою компонентів для риби фаршированої запеченої в духовці.
Якщо тушки заморожені, потрошеные без голови, хвоста і плавників, попередньо розморожуємо їх до трохи твердого стану. Якщо риба свіжа, то попередньо чистимо і потрошимо її як будь-яку іншу. Робимо розріз по всій довжині тушки уздовж хребта і акуратно, з допомогою ножа витягуємо хребет. Повинно вийти філе, не розпадається на 2 окремі частини.
Солимо, перчимо і викладаємо на піднос або тарілку.
Чистимо моркву, цибулю і болгарський перець. Ріжемо їх кубиками, викладаємо на попередньо розігріту сковорідку і в невеликій кількості рослинного масла протушиваем до напівготовності.
Беремо перепелині (або курячі) яйця, варимо їх до повної готовності, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
Безпосередньо процес приготування фаршированої риби в духовці.
- Включаємо духовку на 180 градусів.
- Викладаємо на тарілку і розсовуємо половинки філе.
- Перемішуємо тушковані овочі з нарубаними яйцями і кропом – начинка готова.
- У філе рівним шаром закладаємо начинку.
- Якщо начинки вийшло забагато і краю розходяться, можна перев’язати філе ниткою. Так тушка збереже свою форму і начинка не вивалиться в процесі готування.
- Беремо деко з бортиками і застеливаем його пергаментним папером, на яку викладемо тушки риби. Якщо запікаємо в спеціальному посуді, скляній, металевій або силіконовій, потрібно змастити її дно рослинним маслом.
- Акуратно викладаємо нашу рибку, змащуємо краплею олії і кладемо зверху гілочку розмарину.
- Ставимо в духовку на 40 хвилин.
Все, наше дієтичне блюдо готове – Приємного апетиту! ♥