Сьогодні ми здійснимо захоплюючу кулінарну подорож в далеку північну Фінляндії – країну казок, снігів, на Батьківщину витоків приготування традиційного для цієї країни супу, рецепт приготування якого ми і розглянемо в даному пізнавальному, ми сподіваємося, матеріалі.
Сьогодні ми з вами розглянемо рецепт приготування такого смачного блюда, як вершковий суп з лососем.
Рецепт приготування цієї страви хоч і вишуканий, не так часто зустрічається на наших широтах, але при цьому досить простий і невигадливий.
Отже, приступимо до приготування. Воно не займе у нас занадто багато часу та зусиль, але результат, сподіваємося, порадує.
Час приготування – близько години з невеликим, кількість порцій – 4 – 6 невеликих порцій.
Для приготування нам знадобляться:
- Лосось – близько 0,5 кг;
- Молоко – близько 1,5 літра;
- Цибуля – 0,5 головки;
- Вершкове масло – близько 50 р.;
- Сіль – за смаком;
- Картопля – 2-3 середніх картоплини;
- Морква – 1-2 шт. середніх
- Вода – близько 0,5 літра.
Отже, моєму лосося, нарізаємо порційними шматками. Кип’ятимо молоко, додавши в нього воду, кладемо лосось під закипіло молоко. Моєму цибулю нарізаємо цибулю дрібними кубиками, обсмажуємо до напівготовності, додаємо в киплячий суп.
Моєму картопля, морква, також нарізаємо дрібними кубиками, додаємо в підготовлюваний суп.
Варимо близько півгодини, солимо, заправляємо олією. Суп готовий!
Прикрасити і присмачити його можна зеленню – петрушкою, зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
А тепер зробимо своєрідне кулінарну подорож до Фінляндії, приготуємо традиційний фінський суп
Лохикейтто – фінський вершковий суп з лососем
Як варіант, розглянемо приготування вершкового супу з традиційного фінському рецептом.
Рецепт приготування не так простий, але результат, будемо сподіватися, того коштує.
Лохикейтто або фінський суп з лосося з вершками має ніжний, приємний вершковий смак, цей суп досить ситний і дуже смачний.
Інгредієнти – ті ж, що і в попередньому рецепті, за винятком моркви, молока та деяких спецій, приправ, доповнень.
Рецепт приготування лохикейтто – фінської вершкового супу з лососем
Приготування бульйону
Рибний суповий набір (голова і хвіст риби) залити водою, перед початком кипіння зняти піну, додати цибуля – 1 шт., порізаний навпіл або ж на чверть, перець горошком – 5-6 горошин і 2-3 сушених лаврових листа і варити близько 20ти хвилин. Готовий бульйон процідити, відварну рибу розібрати, видаливши кістки і все те, що вважаєте зайвим, розібрану м’якоть відкласти. При відсутності необхідних складових, готувати суп можна на воді.
Як приготувати фінська вершковий суп з лососем
У каструлі достатнього розміру нагріти рослинне, – переважно оливкова, олія (пару ст. ложок) і протушкувати цибулю-порей – одну шт., – тільки білу і світло-зелену частини. Влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і покласти попередньо нарізаний кубиками або брусочками картоплю, варити до готовності. Покласти філе лосося і варити ще близько 5-ти хвилин, додати вершки (близько 200 г), перемішати, додати відварну рибу з бульйону.
Приготувати суміш з крохмалю чи борошна (півтори – дві ст. ложки, чим більше крохмалю – тим густіше вийде наш суп) і ст. ложки води, до розчинення крохмалю.
Додати цю суміш у суп і продовжувати варити до загустіння супу.
Покласти у наш, вже майже готовий, суп вершкове масло (близько 50ти г), додати сіль і перець за смаком, ретельно подрібнити зелень петрушки або кропу, додати за смаком, перемішати і зняти з вогню. При подачі, при бажанні, можна додати ще і сік одного лимона.
Прикрасити приготовлений таким чином суп можна подрібненою зеленню тієї ж петрушки або кропу (пучок), нарізаною зеленою цибулею, скибочками лимона.
Подавати суп гарячим, можна подавати в глибоких тарілках, зі свіжим, рум’яним білим хлібом або булочками, відповідно до національного колориту країни, для якої ця страва є традиційним.
Приємного апетиту і нехай вашу кулінарну подорож вдасться на славу!