Французькі млинці – національне блюдо Франції. Вони мають назву «крепи». Їх можна купити практично в будь-якому місці, з додаванням всіляких підлив і начинок. Традиційні французькі млинці роблять дуже ніжними і тонкими. Але вони володіють еластичністю, тому їх можна робити з різними наповненнями.
Млинці французькі рецепт
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 8.
Склад продуктів для французьких млинців:
1. 100 гр. борошна.
2. 300 мл молока.
3. Кілька курячих яєць.
4. 1 ч. л. цукрового порошку.
5. Дві ст. л. масла вершкового.
6. Сіль.
Приготування млинців французьких
Борошно змішують з сіллю. По центру борошна потрібно зробити поглиблення і вбити туди куряче яйце. Беремо друге яйце, і використовуємо тільки жовток, додаємо його до першого яйцю. Після цього заливаємо яйця підготовленим молоком (100 мл).
Яйця змішують з молоком віночком, і поступово перемішуючи з борошном. У цей час потрібно повільно вливати молоко. Тісто має нагадувати збиті вершки.
Масло вершкове потрібно розтопити з допомогою водяної бані і остудити. Розтоплене масло додається в тісто і перемішується. Заливаємо тісто молоком, що залишилося, і збиваємо.
Тісто потрібно залишити в холодильнику на півгодини, щоб при готуванні воно стало повітряним.
Сковорідка змащується рафінованим маслом і розігрівається. На гарячу сковорідку тісто виливається, і млинець випікається з обох сторін.
Млинці можна нафарширувати будь-якою начинкою, або подати до них шоколадну глазур, мед або цукрову пудру.
Готуємо Французькі солодкі млинці
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 10.
Склад продуктів для французьких солодких млинців:
- 1. 250 гр. борошна пшеничного.
- 2. 80 гр. масла вершкового.
- 3. 4 яйця.
- 4. 80 гр. цукрового порошку.
- 5. Кілька склянок молока.
- 6. Половина пакета сухих дріжджів.
- 7. 40 гр. меду.
- 8. 3 ст. л. рафінованої олії.
- 9. Сіль.
- 10. Ванілін.
Приготування французьких солодких млинців
Яйця, цукровий порошок і сіль потрібно збити разом. Масло вершкове необхідно розтопити з допомогою водяної бані і остудити. Потім змішуємо його зі збитими інгредієнтами, і додаємо до них мед і ванілін. Інгредієнти добре перемішуються.
Заливаємо інгредієнти теплим молоком, повільно збиваючи. Борошно змішується з дріжджами, і відправляється до інших інгредієнтів. Потрібно замісити тісто, щоб воно нагадувало рідку сметану.
Сковорідка змащується маслом і розігрівається. Млинці потрібно випікати 1 хвилини з кожного боку.
Доповненням до млинців можуть стати збиті вершки або посахаренные фрукти.
Французькі млинці крепи
Витрата по часу – 10 хвилин.
Кількість порцій – 3.
Склад продуктів для французьких млинців крепів:
- 1. 100 грам твердого сиру.
- 2. 150 грам ковбаси (мисливської або бекону).
- 3. 100 грам консервованої кукурудзи.
- 4. 50 грам майонезу.
- 5. 3 млинчика.
Приготування французьких млинців крепів
Для приготування млинців можна використовувати будь-який стандартний рецепт. Готовий млинець змащується майонезом. Рекомендується використання домашнього соусу.
На млинець викладається кукурудза. Ковбаска мисливська повинна бути нарізана на тонкі кружечки. Також викладаємо її на млин. Зверху посипаємо натертим сиром.
Креп потрібно скласти у вигляді конвертика і запекти за допомогою мікрохвильової печі або для духовки.