Сирний пиріг – це смачне і корисне ласощі, до того ж готується він досить просто. А якщо доповнити його фруктами вийде воістину святковий десерт.
Дивіться новий рецепт – Сирний десерт з ягодами і фруктами
Готуємо тісто
Для початку необхідно залити теплою водою 15 г звичайних або 1 ч. ложку сухих дріжджів, ретельно розчинити і залишити на 15 хвилин. Тим часом підігрійте 125 мл молока не доводячи до кипіння, всипте 50 г цукру. Борошно (250 г) краще просіяти через сито і перемішати з дріжджами, після чого додати 1 жовток курячого яйця, 50 г м’якого вершкового масла, цедру половинки лимона і щіпка кардамону. Злегка остигле молоко поступово влити в тісто і ретельно перемішати.
Вимішувати тісто потрібно близько 15 хвилин, воно повинне вийти еластичним, м’яким і добре відставати від рук. Тісто загортаємо в харчову плівку, замотуємо рушником і ставимо в тепло на півтори години. Таким чином, обсяг тесту повинен подвоїтися. Готове тісто потрібно трохи обім’яти, після чого розкотити і помістити у форму, попередньо змастивши її маслом і притрусивши борошном. Якщо тісто помістити так, щоб зайве трохи виступали за краї форми, то буде викладати начинку значно простіше.
Фруктово-ягідний сирний десерт
Готуємо начинку для десерту
Щоб приготувати начинку зіб’ємо 200 г не кислого сиру з допомогою міксера, туди ж відправимо 50 г цукру, 2 яйця, 150 г домашньої сметани, 2 ст. ложки крохмалю і щіпку ваніліну. Збивати суміш необхідно близько 5 хвилин до появи бульбашок на поверхні. Кількість сметани може змінюватися в залежності від ваших уподобань – для вологої начинки збільште її порцію. А для отримання більш щільної консистенції начинки вмішайте 1 ст. ложку борошна.
Свіжі яблука (6 штук) потрібно попередньо очистити, нарізати великими кубиками і посипати корицею. З’єднати з сиром і всипати 1 склянку свіжих або консервованих вишень. Тепер кладемо начинку у форму, покриту тестом. Щоб начинку не розтікалася можна вдатися до такого прийому – дно посипте з тестом меленим крекером. Додатковий шар вбере вологу. Випікаємо пиріг 50-60 хвилин при температурі духовки 160°. Визначити готовність допоможе зникнення западини в центрі.
Прикрашаємо пиріг
Для прикраси десерту збийте білки від двох яєць з цукровою пудрою до стану крутий піни і покрийте цієї повітряної масою поверхню. Пиріг буде дуже апетитно і святково виглядати якщо посипати його горіхами або різнокольоровими цукатами. Тепер знову поставте пиріг в духовку на 10 хвилин, щоб білок зарум’яниться. Готовий десерт остудіть, перекладіть на тарілку і дайте ароматам змішатися протягом кількох годин. Тепер чудове частування готове до подачі на стіл.