Назва даного соусу відбулося від двох азербайджанських слів: 1. «нар» – що означає гранат і 2. «шараб» – це вино. Знавці стверджують, що правильно називати даний соус потрібно «нашараби» або ж «нашараб». Людям, так само цікаво знати, з чим їдять соус наршараб? Відповісти на це питання дуже легко, даний соус відмінно гармонує і поєднується з овочевими стравами, рибою і будь-яким видом м’яса. Завдяки такому соусу страви стають ще смачнішими. Розглянемо кілька варіантів рецептів соус наршараб.
Рецепт соусу наршараб №1
Інгредієнти для соусу наршараб:
- – гранат 3 кілограми;
- – сіль 4 грама
Як приготувати соус наршараб:
- 1. Чистимо гранат.
- 2. Далі викладаємо зернятка граната в глибоку каструлю.
- 3. Після чого ці зерна необхідно розчавити за допомогою товкачика.
- 4. Дану процедуру виконуємо до повної освіти каші.
- 5. Перелити масу через друшляк в іншу глибоку каструлю.
- 6. Поміщаємо нашу каструлю на слабкий вогонь і варимо, злегка помішуючи цю суміш.
- 7. Після того як наш сік закипить, його необхідно моторний другий раз.
- 8. Вимикаємо вогонь і додаємо в сік сіль і все ретельно перемішуємо.
- 9. Даємо нашому соусу охолонути, після чого подаємо його до м’ясних або рибних страв.
Гранатовий Соус наршараб Рецепт №2
Інгредієнти для гранатового соусу:
- – 500 мл гранатового соку;
- – 200 грам цукру;
- – кориця і гвоздика.
Як приготувати гранатовий соус:
- 1. Готуємо гранатовий сік або ж використовуємо покупної.
- 2. Переливаємо наш сік в глибоку каструлю і ставимо на повільний вогонь.
- 3. Доводимо до кипіння і додаємо в сік цукор.
- 4. Продовжуємо варити на повільному вогні. Гранатовий сік має проваритися не менше 2-х разів. Під час варіння його необхідно помішувати за допомогою дерев’яної ложки.
- 5. Кладемо в марлю корицю, гвоздику і робимо маленький мішечок.
- 6. Цей мішок необхідно помістити в каструлю до соку (за 10 хвилин до 2-го закипання).
- 7. За бажанням можна додати ще кілька столових ложок цукру. Все акуратно перемішати, і даємо настоятися соусу приблизно 10 хвилин.
- 8. Подаємо до м’ясних страв.
Рецепти з соусом наршараб
В якості бонусу наведемо кілька рецептів страв з цим чудовим соусом.
Куряча грудка в гранатовому соусі наршараб
Необхідні продукти для курячої грудки в соусі:
- – куряча грудка ( бажано з кісточками) 200 грам;
- – цибуля 1 штука;
- – гранатовий соус приблизно 120 мл;
- – петрушка
- – кріп
- – сіль
- – чорний мелений перець
Час, необхідний для приготування: 45 хвилин. Кількість порції: 3.
Приготування курячої грудки в соусі наршараб
Свинина в гранатовому соусі. Гостре м’ясо з легким присмаком кислинки.
Необхідні продукти для свинини в гранатовому соусі:
- – 1 кг м’якоті свинини;
- – 5 цибулини;
- – 30 мл соус наршараб;
- – сіль
- – чорний мелений перець
- – будь-яка зелень
З даних інгредієнтів виходить приблизно 3 порції страви. Загальний час приготування: 2 години.
Як готувати свинину в гранатовому соусі:
Дане блюдо подається гарячим і бажано з вареними овочами. Приємного апетиту!