Грибний Суп пюре з плавленим сиром – чудова альтернатива борщів і обридлим супів. З’явився такий суп у Франції ще у ХVIII столітті, а вже в XIX він поширився по всій Європі. Звичайно, подавали в той час його тільки в багатих будинках, і це не дивно, адже суп був досить дорогим. Для його приготування використовувався самий якісний вершковий сир, додавалися морепродукти, трюфелі та інші вишуканості. З поширенням сирного супу з’явилося безліч рецептів більш економних, тому поступово цей суп проникав і в менш багаті будинки. У наш час існує більше сотні рецептів сирного супу, готують його на овочевому, м’ясному і грибному бульйоні. Більш багатим вважається суп без додавання картоплі, але найчастіше його все-таки додають. Особливої вишуканості страві додає цибулю-порей, який підкреслює вершковий смак супу і надає йому легкою солодощі. Дуже смачний грибний суп пюре з плавленим сиром, його кремоподібна структура робить суп ще більш оригінальним і вишуканим.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 100 г (2 шт.);
- Цибуля-порей – 200 г;
- Печериці – 250 г;
- Картопля – 300 г (4-5 шт.);
- Сирок плавлений – 250 г (2 шт.);
- Вершки (жирністю 20%) – 100 мл;
- Масло вершкове – 50 мл;
- Вода – 2 л;
- Спеції (чорний перець духмяний горошок, кардамон) – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю-порей і ріпчасту цибулю, викласти в чашу мультиварки і включити режим обжарювання на 30 хвилин. Смажити цибулю у вершковому маслі протягом 15 хвилин, час від часу помішуючи.
- Дрібно нарізати печериці (можна використовувати також будь-які інші гриби) і відправити до цибулі, смажити, помішуючи, до закінчення роботи програми.
- Відправити в чашу мультиварки до обсмаженою овочам картопля, вершки, воду, нарізані плавлені сирки, додати сіль і спеції за смаком. Включити програму суп і готувати до закінчення роботи програми.
Готовий суп розлити по тарілках і прикрасити зеленню. До такого супу підійдуть грінки, змащені часниковим соусом.
Грибний крем-суп з плавленим сиром
У нашій країні крем-супи не так популярні, як у Франції чи Британії. Але все ж жоден поважаючий себе ресторан не зможе не включити в своє меню таке перше блюдо. Будучи дуже простим у приготуванні і набір інгредієнтів, грибний суп з печериць з плавленим сиром, пюрированный в однорідну масу, виходить неймовірно смачним і дуже вишуканим. Спробуйте приготувати такий суп у себе на кухні, і я впевнена, що ваші рідні (і друзі, які прибіжать на аромат) відчують себе, як за столиком затишного французького ресторану.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт. (250-300 г);
- Печериці – 300 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Цибуля-порей – 120 г;
- Картопля – 3-4 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Приправа для супу (Galina Blanka або аналогічні) – за смаком;
- Лимон – 0,25 шт.;
- Масло рослинне – 35 мл;
- Вершки (20 % жирності) – 100 мл
Спосіб приготування:
- У окріп відправити варитися куряче філе (за бажанням можна використовувати також свинину чи яловичину) протягом 15 хвилин.
- Поки готується бульйон, приготувати всі інші інгредієнти. Печериці очистити і порізати на четвертинки.
- Картоплю порізати дрібними кубиками.
- Ріпчасту цибулю і цибулю-порей дрібно порізати і спасерувати на сковороді в розігрітому рослинному маслі.
- Коли філе отварилось, його слід вийняти, охолодити і розібрати на волокна. А в бульйон відправити картоплю і гриби, варити 20 хвилин на повільному вогні, не допускаючи бурхливого кипіння.
- Додати пасеровку і вершки, всипати приправу, сіль. Готувати ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.
- Подрібнити вміст каструлі з допомогою заглибного блендера. Зверніть увагу, що для крем-супу характерна досить густа консистенція, тому рідини після приготування повинно залишитися трохи.
- Грибний суп подавати зі шматочками курки і часточкою лимона.
Ось і готовий наш грибний суп з плавленим сиром, рецепт його, як бачите, дуже простий. До цього ароматного супу підійдуть часникові або цибульні сухарі, грінки з ніжним вершковим сиром або гострої намазкой. Пробуйте різні варіанти і шукайте найбільш вам підходить.