Заливний пиріг, загальні відомості
Заливний пиріг з рибою
Цей пиріг, – заливний пиріг з рибою, Ви можете приготувати на кефірі або сметані – і в тому, і в іншому випадку пиріг, повторимося, вийде відмінним.
Інгредієнти для тіста:
- Кефір або сметана – 1,5 склянки;
- Яйця – 2-3 шт.;
- борошно – 1,5 – 2 склянки;
- 3-4 г питної соди;
- Сіль – щіпка.
Для начинки:
- Риба відварна – близько 0, 5 кг.
Рецепт холодцю пирога з рибою
Для початку слід відварити рибу у воді невеликою кількістю солі до готовності, нарізати порційно. Рибу ви можете взяти будь – морську або річкову і навіть рибні консерви. Але перевага віддається все ж свіжою, незамороженої рибі – користь натуральних продуктів складно переоцінити.
Наступним кроком в нашому кулінарному справі буде приготування тіста
Спосіб приготування тіста:
У борошно додати кефір або сметану, – у нашому варіанті для дієтичністю страви виберемо все ж варіант заливного пирога з рибою на кефірі, вбити попередньо збиті яйця, додати щіпку питної соди і дрібку солі.
Корисний рада: борошна краще для початку взяти трохи менше, а в разі необхідності досипати ще.
Із зазначених інгредієнтів замісити тісто, форму змастити маслом, заповнити половиною тіста, викласти начинку на тісто, зверху знову покласти тісто і запекти пиріг в духовці.
Корисний рада: форму для випікання краще вибирати досить великого розміру – по висоті, щоб пиріг як слід підійшов.
Час випікання цього пирога залежить від глибини форми і плити, тому готовність нашого майбутнього пирога потрібно періодично перевіряти.
При бажанні можна приготувати даний заливний пиріг з рибою і картоплею – картопля для цього слід попередньо помити, обсушити, нарізати невеликими квадратами і відварити до напівготовності, потім додати до порційним ломтям риби, акуратно перемішати, використовувати в якості начинки.