Рецепт холодцю пирога з рибою з фото

Заливний пиріг, загальні відомості

  • Заливний пиріг – досить традиційне для наших широт блюдо.
  • Готується воно, як видно з назви методом заливки щодо негустого тесту.
  • В якості начинки використовується все, що є під рукою – овочі, гриби і т. п.
  • Начинка в даний пиріг кладеться попередньо оброблена, оскільки готується він не так довго і повинен добре пропектися.
  • Час приготування – приблизно годину, частування дійсно вистачить для того, щоб нагодувати велику компанію.
  • Ви можете приготувати цей пиріг на кефірі або сметані – і в тому, і в іншому випадку пиріг вийде дуже смачним і апетитним.
  •  

     

    Заливний пиріг з рибою

    Цей пиріг, – заливний пиріг з рибою, Ви можете приготувати на кефірі або сметані – і в тому, і в іншому випадку пиріг, повторимося, вийде відмінним.

    Інгредієнти для тіста:

    • Кефір або сметана – 1,5 склянки;
    • Яйця – 2-3 шт.;
    • борошно – 1,5 – 2 склянки;
    • 3-4 г питної соди;
    • Сіль – щіпка.

    Для начинки:

    • Риба відварна – близько 0, 5 кг.

    Рецепт холодцю пирога з рибою

    Для початку слід відварити рибу у воді невеликою кількістю солі до готовності, нарізати порційно. Рибу ви можете взяти будь – морську або річкову і навіть рибні консерви. Але перевага віддається все ж свіжою, незамороженої рибі – користь натуральних продуктів складно переоцінити.

    Наступним кроком в нашому кулінарному справі буде приготування тіста

    Спосіб приготування тіста:

    У борошно додати кефір або сметану, – у нашому варіанті для дієтичністю страви виберемо все ж варіант заливного пирога з рибою на кефірі, вбити попередньо збиті яйця, додати щіпку питної соди і дрібку солі.

    Дивіться також:  Сирне тісто для пирога, рецепт з фото

    Корисний рада: борошна краще для початку взяти трохи менше, а в разі необхідності досипати ще.

    Із зазначених інгредієнтів замісити тісто, форму змастити маслом, заповнити половиною тіста, викласти начинку на тісто, зверху знову покласти тісто і запекти пиріг в духовці.

     

     

    Корисний рада: форму для випікання краще вибирати досить великого розміру – по висоті, щоб пиріг як слід підійшов.

     

    Час випікання цього пирога залежить від глибини форми і плити, тому готовність нашого майбутнього пирога потрібно періодично перевіряти.

    При бажанні можна приготувати даний заливний пиріг з рибою і картоплею – картопля для цього слід попередньо помити, обсушити, нарізати невеликими квадратами і відварити до напівготовності, потім додати до порційним ломтям риби, акуратно перемішати, використовувати в якості начинки.

    Прокрутка до верху