Рецепт кальмари в клярі з фото

Ще десять років тому більшість з нас ніколи не пробували кальмари, цей делікатес був їжею виключно заможних людей. Зараз же кальмари стали загальнодоступними як за ціною, так і по наявності в магазинах. Разом з цим з’явилося багато різних рецептів їх приготування. Копчені кальмари додають у салати, кладуть на бутерброди, загортають у рулетики з лаваша. Оригінальне і смачне блюдо – смажений кальмар, готують його в клярі тонкими кільцями. Тільки в такому вигляді кальмар повністю розкриє свій смак. Тут пропонуємо рецепт, як приготувати кільця кальмарів у клярі, і не просто клярі, а в пивному клярі. На смак кальмара пиво особливо не впливає, але надає йому такого чудового аромату, що встояти просто неможливо. Крім того, пивний кляр робить кільця кальмара особливо м’якими і ніжними. Впевнена, багато господинь, які раніше готували кільця кальмара, оцінять цей рецепт.

Як приготувати заморожені кальмари в клярі

Інгредієнти:

  • Тушки кальмарів – 500 г;
  • Борошно 160 г;
  • Пиво світле – 1 склянка;
  • Білки – 2 шт.;
  • Олія оливкова – 0,5 ст. ложки;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Олія для фритюру – 2 склянки.

Спосіб приготування:

  • Якщо ви купили кальмари в мороженому вигляді, їх потрібно розморозити природним чином. Для цього залиште їх при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо потрібно розморозити швидше, покладіть в тарілку близько включеної конфорки на відстані не менше 45 див. Якщо кілька тушок кальмарів заморожені разом, не потрібно намагатися розламувати, інакше можна пошкодити їх.
  • Розморожені тушки кальмарів очистити від жорсткої хітиновою платівки та плівки. Покласти в підсолений окріп буквально на 2-3 хвилини.
  • Вийняти кальмари, дати охолонути 10 хвилин. Порізати кільцями товщиною 4-5 мм.
  • Основою для кляру послужить світле пиво. Воно додасть кальмарам неперевершеного особливого аромату і солодкуватого присмаку. Впевнена, такого поєднання ви ще не пробували. Змішати пиво з борошном, додати оливкову олію, сіль. Збити міксером, щоб уникнути борошняних грудок.
  • Білки відокремити від жовтків, жовтки нам не знадобляться, їх можна пустити на шарлотку або додати в омлет. А білки збити до гострих піків і кількома рухами вмішати в пивну масу. Все потрібно робити швидко і акуратно, щоб кляр не просів.
  • Для обсмажування кальмари в клярі найкраще підійде невеликий чавунний казанок, але можна використовувати і звичайну сковороду. Налити олію (приблизно 2-2,5 см) і добре розжарити.
  • Підготовлені кільця кальмара вмочити в кляр і акуратно викласти в сковороду. Смажити по 3 хвилини з кожного боку.
  • Викласти готові кільця кальмара на паперові серветки.
  • Дивіться також:  Рецепт риби, запеченої в духовці з картоплею

     

    Кільця кальмарів в ароматному пивному клярі готові. Вони стануть чудовою закускою до пива. Приготуйте також оригінальний соус песто, в який входять оливкова олія, кедрові горіхи і базилік. Цей соус додасть кільця кальмара вишуканості і завершеного смаку.

    Прокрутка до верху