Ще десять років тому більшість з нас ніколи не пробували кальмари, цей делікатес був їжею виключно заможних людей. Зараз же кальмари стали загальнодоступними як за ціною, так і по наявності в магазинах. Разом з цим з’явилося багато різних рецептів їх приготування. Копчені кальмари додають у салати, кладуть на бутерброди, загортають у рулетики з лаваша. Оригінальне і смачне блюдо – смажений кальмар, готують його в клярі тонкими кільцями. Тільки в такому вигляді кальмар повністю розкриє свій смак. Тут пропонуємо рецепт, як приготувати кільця кальмарів у клярі, і не просто клярі, а в пивному клярі. На смак кальмара пиво особливо не впливає, але надає йому такого чудового аромату, що встояти просто неможливо. Крім того, пивний кляр робить кільця кальмара особливо м’якими і ніжними. Впевнена, багато господинь, які раніше готували кільця кальмара, оцінять цей рецепт.
Як приготувати заморожені кальмари в клярі
Інгредієнти:
Тушки кальмарів – 500 г;
Борошно 160 г;
Пиво світле – 1 склянка;
Білки – 2 шт.;
Олія оливкова – 0,5 ст. ложки;
Сіль – 1 ч. ложка;
Олія для фритюру – 2 склянки.
Спосіб приготування:
Якщо ви купили кальмари в мороженому вигляді, їх потрібно розморозити природним чином. Для цього залиште їх при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо потрібно розморозити швидше, покладіть в тарілку близько включеної конфорки на відстані не менше 45 див. Якщо кілька тушок кальмарів заморожені разом, не потрібно намагатися розламувати, інакше можна пошкодити їх.
Розморожені тушки кальмарів очистити від жорсткої хітиновою платівки та плівки. Покласти в підсолений окріп буквально на 2-3 хвилини.
Вийняти кальмари, дати охолонути 10 хвилин. Порізати кільцями товщиною 4-5 мм.
Основою для кляру послужить світле пиво. Воно додасть кальмарам неперевершеного особливого аромату і солодкуватого присмаку. Впевнена, такого поєднання ви ще не пробували. Змішати пиво з борошном, додати оливкову олію, сіль. Збити міксером, щоб уникнути борошняних грудок.
Білки відокремити від жовтків, жовтки нам не знадобляться, їх можна пустити на шарлотку або додати в омлет. А білки збити до гострих піків і кількома рухами вмішати в пивну масу. Все потрібно робити швидко і акуратно, щоб кляр не просів.
Для обсмажування кальмари в клярі найкраще підійде невеликий чавунний казанок, але можна використовувати і звичайну сковороду. Налити олію (приблизно 2-2,5 см) і добре розжарити.
Підготовлені кільця кальмара вмочити в кляр і акуратно викласти в сковороду. Смажити по 3 хвилини з кожного боку.
Викласти готові кільця кальмара на паперові серветки.
Кільця кальмарів в ароматному пивному клярі готові. Вони стануть чудовою закускою до пива. Приготуйте також оригінальний соус песто, в який входять оливкова олія, кедрові горіхи і базилік. Цей соус додасть кільця кальмара вишуканості і завершеного смаку.