Рецепт котлет в тесті

Котлети смачніші виходять з домашнього фаршу, тобто зробленого самостійно. Якщо взяти пропорцію свинини і яловичини 50/50, тоді котлети виходять соковитими і ароматними. Котлети з яловичого або курячого фаршу можуть вийти сухими, тому потрібно додавати сиру картоплю або фарш зі свинини.

Котлети в тісті добре відомі багатьом ще з шкільної пори, вони не раз виручали. Але навіть таке просте блюдо можна виготовити різними способами, при цьому визначити для себе найбільш прийнятну.

Тісто для котлет можна взяти дріжджове, листкове або рідке (кляр).

 

Рецепт котлет в тесті на дріжджовій основі

Продукти для приготування котлет в дріжджовому тесті потрібні такі:

  • – 0,5 кг фаршу асорті (свинина і яловичина або свинина і курятина);
  • – 1 цибулина середньої величини;
  • – 3 зубчики часнику;
  • – 1 яйце;
  • – спеції за смаком, сіль;
  • – 100 г твердого сиру;
  • – панірувальні сухарі;
  • – дріжджове тісто.

Час приготування котлет в тесті на дріжджовій основі 40 хвилин, розраховані на 4 людини.

Дріжджове тісто можна купити вже готове, а можна приготувати в домашніх умовах, тим більше це зовсім неважко.

 

 

Готувати дріжджове тісто будемо так:

У підігріте молоко (1 стакан) покладемо дріжджі (1 чайну ложку), додамо чайну ложку цукру, перемішати і поставимо в тепле місце хвилин на 5.

Потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти нетугим, але і не растекающимся. Коли добре вымесили, то додаємо рослинне масло, щоб наше тісто не прилипало до рук і стало податливим. Залишаємо його ще на 2 години в теплому місці до збільшення в об’ємі.

Тепер будемо готувати котлети, але це буде не звичайний рецепт, а з сиром. Для цього фарш кладемо в миску, додаємо подрібнену цибулю, часник і рубану зелень (за бажанням), яйце, сіль і чорний перець. Все перемішуємо, щоб з’єдналися інгредієнти.

Дивіться також:  Сирний суп-пюре – 6 смачних рецептів з куркою, грибами

Тепер формуємо котлети. Руки добре змочити холодною водою, щоб фарш не прилипав. Робимо на руці корж із фаршу, в середину кладемо пару невеликих шматочків сиру і формуємо котлети, щоб сир опинився всередині.

Котлету обволікає в панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору також можна запекти при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Готові котлети виймаємо й даємо охолонути.

Тісто розрізаємо на стрічки і обвиває кожну котлету. Викладаємо їх на деко, намазаний олією або посипаний борошном, і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин.

У духовці можна зробити котлети і в листковому тісті, вони виходять не менш смачні.

Щоб приготувати в духовці котлети в листковому тесті потрібно підготувати такі продукти:

  • – листкове тісто 250 г;
  • – вже посмажені котлети 4 штуки;
  • – 1 яйце.

 

Готуються котлети в листковому тесті в духовці 50 хвилин і розраховані на 4 порції.

Котлети можна приготувати з будь-якого фаршу, навіть рибного.

Першим ділом розморожуємо листкове тісто. Потім його розкачуємо і розрізаємо на смужки шириною в 10 див. Тепер ножем тісто розрізаємо на квадратики розміром з котлету. Укладаємо всерединку котлету і защипуємо краю. Нагорі робимо 3 насічки ножем і кладемо на деко. Запікатися такі котлети будуть 40 хвилин, а температура повинна бути 180 градусів.

 

 

Щоб приготувати смажені котлети в тісті давайте візьмемо:

– вже готові котлети 5-6 штук;

 

Для рідкого тіста (кляра):

  • – 1 склянка борошна;
  • – 2 яйця;
  • – 100 г майонезу;
  • – половинка чайної ложки харчової соди;
  • – рослинна олія для смаження.

 

Часу на приготування смажених котлет в тесті, піде 20 хвилин. Рецепт розрахований на 5 осіб.

Дивіться також:  Повидло з яблук «Осінній аромат» з фото

Готувати смажені в тесті котлети будемо так:

Спочатку приготуємо тісто. Яйця починаємо збивати міксером, поступово додаємо майонез, просіяне борошно, соду, сіль. Збиваємо до отримання рідкого тіста без грудочок.

У сотейнику добре розігріваємо рослинне масло. Потім кожну котлету в рідкому тісті з обох сторін і опускаємо в сотейник. Коли котлетка підрум’яниться, можна діставати. Щоб прибрати зайве масло, краще розкласти готові котлетки на паперовому рушнику.

Прокрутка до верху