Десерт крем-брюле відомий в Європі ще з кінця 17 століття, і за авторство рецепти його приготування досі борються Франція, Англія та Італія… не Дивлячись на невеликі відмінності в приготуванні крем-брюле, головним залишається одне – це страва вишукано і зможе задовольнити навіть самого завзятого ласуна.
Сам по собі рецепт крем-брюле – це дуже просто… Знадобляться яйця, цукор, ванільний цукор і вершки. Ось і найпростіший спосіб приготування цього десерту.
Наш рецепт крем-брюле розрахований на 3-4 порції. Давайте подивимося як приготувати крем-брюле в домашніх умовах.
Як приготувати крем-брюле в домашніх умовах
Необхідні інгредієнти:
- Жовток яєчний – 3 шт.
- Цукровий пісок – 4 столові ложки.
- Ванільний цукор – 1 ч. л. або ¼ чайної ложки ваніліну в чистому вигляді.
- Вершки – 300 мл, жирністю не менше 35 %.
Є ще один рецепт приготування десерту крем-брюле, знайдений на сторінці відомої телеведучої кулінарного шоу Юлії Висоцької. Він трохи відрізняється від класичного, але теж може бути цікавий. Цей рецепт на велику сім’ю або прийом гостей – 5-6 порцій.
Рецепт крем-брюле від Юлії Висоцької
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 500 мл
- Яйця – 5 шт.
- Цукор-пісок – 500 мг.
- Цукор ванільний – 50 мг.
- Розмарин – 1 пучок.
Такий кремовий десерт за століття свого існування не зміг залучити кулінарів, як крем для торта. Торт крем-брюле готуються майже так само, як «Наполеон», з різницею, що замість заварного крему додається заздалегідь приготовлений крем-брюле. Найпростіший рецепт:
Як приготувати торт крем-брюле
Інгредієнти для коржів:
- Борошно – 3 склянки.
- Масло вершкове – 1 ст. ложка.
- Цукор-пісок – 1 склянка.
- Сметана – 150 гр.
- Какао – 2 ст. ложки.
- Сода (погашена) – ½ ч. ложки.
Крем-брюле: вибираємо будь-який із запропонованих рецептів і продовжуємо.
Для прикраси будь-якого з десертів крем-брюле можна використовувати цукрову пудру, шоколадну крихту або кокосові стружки. Приємного апетиту!
Зверніть увагу на рецепти:
Випічка з листкового дріжджового тіста
Торт Чорний Ліс
А також на дуже смачний апельсиновий соус.