Жодне поважаюче себе застілля не обходиться без десерту. Але, як бути. якщо до столу були подані численні закуски, добротне і дуже калорійне основне блюдо, а то і два. Значить, десерт, повинен бути легким і смачним. Крем карамель як раз той десерт, який потрібен для урочистих обідів і пишних застіль. Ласощі французького походження, готується досить просто . Розглянемо два варіанти приготування крем карамелі.
Варіант 1. десерт з молоком і вершками.
Інгредієнти для крему карамелі:
- молоко 200 мл,
- жирні вершки – 50 гр.,
- цукор – 9 ст. л.,
- яйця – 2 шт.
Приготування крему карамелі
1. 4 столові ложки цукру висипати на сковороду, додати трохи, буквально, чайну ложку води і залишити на вогні растапливаться до коричневого кольору.
2. Невеликі формочки змастити вершковим маслом і вилити на дно трохи карамелі.
2. У кухлик влити молоко і вершки і довести до кипіння. Трохи остудити суміш.
4. Яйця збити віночком в мисочці. Додати до яєць молоко потроху, щоб не згорнулися яйця, молоко, перемішати.
5. Влити суміш молока з яйцями у формочки з карамеллю, закрити фольгою, поставити у велику форму лілі каструлю, залити теплою водою і поставити в прогріту духовку на 30 хвилин.
6. Потім готові формочки остудити і поставити на ніч у зняти кришечку з фольги, зубочисткою обвести по краях форми, накрити тарілкою і перевернути її, акуратно зняти форму. Десерт готовий.
Варіант 2. Крем карамель із згущеного молока
Інгредієнти для крему карамелі з згущеного молока:
- яйця -5 шт.,
- згущене молоко – 1 баночка,
- цукор – 200 гр.
Готується десерт точно також, як і варіанті 1. Випікається також на водяній бані. Можна готувати крем в одній формі.
Рецепт крему карамелі для тортів.
Крем карамель використовується для прикраси і промазки тортів, наповнення тістечок.
Інгредієнти для крему карамелі для тортів:
- вершки – 800 гр.,
- цукор – 200 гр.,
- вода – 20 мл
Приготування крему карамелі для тортів.
1. У сотейник висипати цукор і трохи воли, приготувати коричневу карамель, влити в гарячу карамель 300 грамів вершків і довести до кипіння, злегка помішуючи суміш.
2. Вилити остиглу суміш на якусь плоску посуд, і покласти в холодильник на 5 годин.
3. Викласти остигнула заготовку в чашу міксера і додати ще 500 грамів вершків. Збивати крем до пишноти.