Кроляче м’ясо є найбільш дієтичним, його по праву можна вважати найкориснішим м’ясом, це обумовлено великим вмістом білка і дуже малою кількістю жиру. Крім цього кроляче м’ясо володіє дуже тонким і вишуканим смаком. Страви з кролика, особливо ті, які приготовані в мультиварці вийдуть неймовірно соковитими і ніжними. Розглянемо кілька рецептів таких страв.
Кролик в мультиварці з картоплею
Приготувати таку страву дуже просто, він виходить дуже ароматним і смачним, з цієї причини він прийде по душі кожному.
Інгредієнти для кролика в мультиварці:
- – 1 кг кролика;
- – 300 грам сметани 20%;
- – 7 шт. картоплі;
- – пучок свіжого кропу;
- – вода;
- – сіль, спеції
Приготування кролика з картоплею в мультиварці
1. Промиваємо тушку кролика і розділяємо її на шматки. Потім поміщаємо готові шматочки кролика в каструлю приблизно на 2 години. Робиться це для того, щоб м’ясо стало м’якше.
2. Поміщаємо на дно мультиварки настоявшиеся у воді шматочки кролятини.
3. Приступаємо до приготування соусу. Для цього в окремій глибокій мисці з’єднуємо сметану зі спеціями, додаємо туди трохи води і все акуратно, добре перемішуємо.
4. Отриманим соусом заливаємо наші шматочки кролика і посипаємо нашаткованої зеленню кропу.
5. Встановлюємо режим “Випічка” і готуємо 40 хвилин.
6. Поки м’ясо готується, потрібно начистити картоплю і нарізати соломкою. Залишаємо нарізану картоплю у воді, щоб в картоплі не було крохмалю.
7. Додаємо до м’яса нарізану картоплю і готуємо в режимі “Плов”до повної готовності, приблизно 60 хвилин.
Тушкований кролик в мультиварці зі сметаною і картоплею. Таке блюдо точно не залишиться без уваги. Завдяки мультиварці він вийде дуже м’яким і ароматним.
Інгредієнти для тушкованого кролика в мультиварці
- – м’ясо кролика – 500грамм;
- – цибуля – 3 шт.;
- – морква – 1 шт.;
- – картопля – 5 шт.;
- – сметана – 3 ст. л.;
- – помідори – 3 шт.;
- – зелень будь-яка;
- олія рослинна;
- – сіль, будь-які спеції – за смаком.
Спосіб приготування даної страви. М’ясо кролика добре промиваємо водою і нарізаємо шматочками, які потім залишаємо в проточній воді. Тепер приступаємо до овочів: морква очищаємо і нарізаємо її брусочками, цибулька дрібно ріжемо, а томати промиваємо гарячою водою і очищаємо від шкірки. На дно мультварки вливаємо олію, додаємо туди приготовані овочі і обсмажуємо їх в режимі “Випічка” приблизно 10 хвилин. Після того як овочі стали м’якими, додаємо до них шматочки м’яса, перемішуємо і заправляємо сіллю і спеціями. Готуємо соус: сметану з’єднуємо з двома склянками води і солимо. Цим соусом заливаємо все м’ясо, встановлюємо режим “Гасіння” і готуємо 2 години. Готову страву прикрашаємо нашаткованої зеленню.
Приємного апетиту! Не забувайте писати свої враження у коментарях нижче! 🙂