Рецепт кролика в мультиварці

Кроляче м’ясо є найбільш дієтичним, його по праву можна вважати найкориснішим м’ясом, це обумовлено великим вмістом білка і дуже малою кількістю жиру. Крім цього кроляче м’ясо володіє дуже тонким і вишуканим смаком. Страви з кролика, особливо ті, які приготовані в мультиварці вийдуть неймовірно соковитими і ніжними. Розглянемо кілька рецептів таких страв.

 

Кролик в мультиварці з картоплею

 

 

Приготувати таку страву дуже просто, він виходить дуже ароматним і смачним, з цієї причини він прийде по душі кожному.

 

 

Інгредієнти для кролика в мультиварці:

  • – 1 кг кролика;
  • – 300 грам сметани 20%;
  • – 7 шт. картоплі;
  • – пучок свіжого кропу;
  • – вода;
  • – сіль, спеції

 

Приготування кролика з картоплею в мультиварці

 

 

1. Промиваємо тушку кролика і розділяємо її на шматки. Потім поміщаємо готові шматочки кролика в каструлю приблизно на 2 години. Робиться це для того, щоб м’ясо стало м’якше.
2. Поміщаємо на дно мультиварки настоявшиеся у воді шматочки кролятини.
3. Приступаємо до приготування соусу. Для цього в окремій глибокій мисці з’єднуємо сметану зі спеціями, додаємо туди трохи води і все акуратно, добре перемішуємо.
4. Отриманим соусом заливаємо наші шматочки кролика і посипаємо нашаткованої зеленню кропу.
5. Встановлюємо режим “Випічка” і готуємо 40 хвилин.
6. Поки м’ясо готується, потрібно начистити картоплю і нарізати соломкою. Залишаємо нарізану картоплю у воді, щоб в картоплі не було крохмалю.
7. Додаємо до м’яса нарізану картоплю і готуємо в режимі “Плов”до повної готовності, приблизно 60 хвилин.

 

Тушкований кролик в мультиварці зі сметаною і картоплею. Таке блюдо точно не залишиться без уваги. Завдяки мультиварці він вийде дуже м’яким і ароматним.

Дивіться також:  Як зварити розсипчастий рис в мультиварці?

 

 

Інгредієнти для тушкованого кролика в мультиварці

  • – м’ясо кролика – 500грамм;
  • – цибуля – 3 шт.;
  • – морква – 1 шт.;
  • – картопля – 5 шт.;
  • – сметана – 3 ст. л.;
  • – помідори – 3 шт.;
  • – зелень будь-яка;
  • олія рослинна;
  • – сіль, будь-які спеції – за смаком.

 

Спосіб приготування даної страви. М’ясо кролика добре промиваємо водою і нарізаємо шматочками, які потім залишаємо в проточній воді. Тепер приступаємо до овочів: морква очищаємо і нарізаємо її брусочками, цибулька дрібно ріжемо, а томати промиваємо гарячою водою і очищаємо від шкірки. На дно мультварки вливаємо олію, додаємо туди приготовані овочі і обсмажуємо їх в режимі “Випічка” приблизно 10 хвилин. Після того як овочі стали м’якими, додаємо до них шматочки м’яса, перемішуємо і заправляємо сіллю і спеціями. Готуємо соус: сметану з’єднуємо з двома склянками води і солимо. Цим соусом заливаємо все м’ясо, встановлюємо режим “Гасіння” і готуємо 2 години. Готову страву прикрашаємо нашаткованої зеленню.

 

Приємного апетиту! Не забувайте писати свої враження у коментарях нижче! 🙂

Прокрутка до верху