Рецепт квасу з чорного хліба

Швидкий спосіб приготування квасу

  • У банку наливається тепла кип’ячена вода, в яку всипається 2 чайних ложки дріжджів швидкодіючих і десертна ложка лимонної кислоти. Все акуратно перемішується до повного розчинення сухих речовин.
  • У невелику каструльку всипається 200 грам цукру, який доводиться до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні.
  • Після того, як цукор придбає потрібний колір, вогонь вимикається, а в каструлю вливається пів склянки холодної води і все ретельно перемішується.
  • Солодка вода вливається до дріжджовий рідини.
  • Горлечко закривається щільною тканиною і забирається на тепло для бродіння.
  • Через 30-50 хвилин готовий квас зливається з осаду по пляшках, закупорюється і ставиться в холодильник.
Дивіться також:  Лікер Малібу види, склад, міцність, калорійність. 6 рецептів коктейлів з лікером Malibu в домашніх умовах