Швидкий спосіб приготування квасу
- У банку наливається тепла кип’ячена вода, в яку всипається 2 чайних ложки дріжджів швидкодіючих і десертна ложка лимонної кислоти. Все акуратно перемішується до повного розчинення сухих речовин.
- У невелику каструльку всипається 200 грам цукру, який доводиться до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні.
- Після того, як цукор придбає потрібний колір, вогонь вимикається, а в каструлю вливається пів склянки холодної води і все ретельно перемішується.
- Солодка вода вливається до дріжджовий рідини.
- Горлечко закривається щільною тканиною і забирається на тепло для бродіння.
- Через 30-50 хвилин готовий квас зливається з осаду по пляшках, закупорюється і ставиться в холодильник.