М’ясний лагман є традиційним національним стравою китайців, узбеків, киргизів і казахів. Воно представляється собою змішану локшину з м’ясом і овочами. Страва обов’язково тушкується. Є безліч видів лагмана, приміром, з куркою, яловичиною або бараниною. Виходячи з цього готувати його можна з різних продуктів. Але основним компонентом є довга локшина, вона повинна бути обов’язково.
Рецепт готування лагмана в домашніх умовах?
У якійсь мірі він схожий на гуляш, який подається і в якості другої страви. Лагман можна готувати з болгарським перцем, квасолею, баклажанами, морквою, цибулею, редискою, свіжою зеленню і різноманітними спеціями. Разом з ним подається соус, який має назву «лази». У нього входить подрібнений часник, мелений гострий перець, і розбавляється він соняшниковою олією.
Лагман кушается з допомогою паличок. Його подають всі ресторани кухні Сходу. Під час його приготування потрібно враховувати деякі особливості. Час готування займає чимало часу. В лагмане використовується певна локшина. Вона витягується у вигляді довгої нерозривному нитки.
Існують різні варіанти приготування таджицького, узбецького, дунганского лагмана, але вони не сильно відрізняються один від одного. В рецепт узбецького лагмана обов’язково включається баранина, різноманітні спеції і локшина.
Готуємо традиційний лагман
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для традиційного лагмана:
- Баранина – 400 грам.
- Лагманная локшина – одна пачка.
- Кілька морквин.
- Три цибулини.
- Кілька картоплин.
- Солодкий болгарський перець – 4 шт.
- Помідори – 400 грам.
- Зелень.
- Спеції.
- Гострий перець.
- Часник.
Рецепт приготування традиційного лагмана
Спочатку потрібно відварити готову покупну локшину або зробити її самостійно. Вода з локшини буде використовуватися для приготування підливи.
Для приготування підливи баранина очищається і нарізається на довгі і плоскі шматочки. Баранячий жир, нарізати на кубики і викладається на дні каструлі. Він розтоплюється до шкварок на невеликому вогні.
Шкварки дістаються з каструлі, і баранина викладається в неї після витоплювання жиру. Під час обсмажування в неї повинна з’явитися коричнева скоринка. Потім до неї додаються півкільця цибулі. Лук повинен стати золотистим. Додається морквина, яка попередньо нарізана на тонку соломку, і болгарський перець.
До інгредієнтів додається сиру картоплю, нарізану на коротку велику соломку. Вміст каструлі посипаємо спеціями (паприкою, чорним перцем, бадьяном), солимо, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Далі інгредієнти заливаються бульйоном, що залишився після відвареної локшини. Підлива поки вариться картопля повністю не приготується.
Для приготування заправки потрібно нарізати часник і гострий перець. Для аромату в заправку додається подрібнена зелень і селеру. В підливку додається гостра заправка, добре перемішується, гаситься хвилину.
Для подачі лагмана використовуйте глибоку піалу. Для початку викладіть локшину, яку потрібно обшпарити окропом, і полийте її підливою. Прикрасити можна за допомогою зелені.
Рецепт домашньої локшини для лагмана
Щоб тісто не рвалося під час розкочування і вийшло м’яке і еластичне, в нього потрібно додати велику кількість солі. З домашньою локшиною лагман виходить смачним, наваристим і насиченим.
Склад продуктів для домашньої локшини:
- Борошно – 520 гр.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 50 мл
Приготування домашньої локшини
В будь-якої ємності з’єднується борошно з сіллю і водою. Потім тісто вимішується. Його потрібно спочатку перемішати з допомогою ложки, а потім за допомогою рук.
Тісто перекладається на дошку, яка посипана борошном. На дошці тісто вимішується мінімум 10 хвилин, трохи потрібно додавати борошно. Тісто має бути крутим.
Тісто перекладається в пакет і залишається на 60 хвилин. Потім воно добре розминається, при необхідності додається борошно.
Тісто розкочується в пласт. Його потрібно розрізати на маленькі шматочки, і скачати їх у вигляді однакових ковбасок. Тісто закручується по колу і залишають на 10 хвилин.
Потім скручений тісто акуратно розкручується і розтягується. Отримана смужка скручується, занурюється в масло і залишається на деякий час. Інші кружечки піддаються того ж процесу.
З першого кружечка розкочується отримана ковбаска, і тонкі нитки, що складаються в два рази. Вони беруться за краї і відбиваються об стіл, повинна вийти тонка локшина. Потім вона розкладається на поверхні столу. Локшина вариться для лагмана не більше 5 хвилин.