Рецепт мафінів з персиком і кремом

Час приготування – 1 годину.

Порцій – 12.

Інгредієнти

Для тіста:

  • яйце – 4 штуки;
  • цукор – 100 грам;
  • борошно – 4 столові ложки;
  • розпушувач – 0,5 чайної ложки;
  • персики консервовані – 2 штуки.

Для крему:

  • борошно – 2 столові ложки
  • молоко – 1 стакан
  • вершкове масло – 1 пачка
  • цукор – 160 г

Як приготувати мафіни з персиком і кремом:

Для приготування тіста, відокремте білки від жовтків.

Білки збийте міксером або блендером до утворення густої стійкої піни.

Повільно додавайте цукор. після того, як цукор з’єднається з білками – додайте жовтки, при цьому продовжуйте збивати.

Борошно просійте і змішайте з розпушувачем для тесту. Після чого додайте цю суміш у збиті білки і добре перемішайте до однорідності (якщо руками заважати – тісто буде більш пишним).

Підготуйте формочки – силіконові або залізні форми попередньо змастіть вершковим маслом. Формочки з паперу змащувати не потрібно.

Готові форми для кексів заповніть половини тестом.

Мафіни готуйте в духовці, попередньо розігрітій до 220 °C, орієнтовно 15-20 хвилин.

ВАЖЛИВО! При випіканні маффином не можна відкривати духовку, так як тісто може «впасти».

Готові маффіни, поки вони гарячі, дістаньте з форми і залиште остигати.

Для приготування крему в чистому посуді змішайте просіяне борошно (2 ложки) і 160 грам цукру, поступово додайте тепле, але не гаряче молоко. Не забувайте при цьому помішувати образовавшеюся суміш, щоб не з’явилися грудочки.

На повільному вогні, ретельно помішуючи, доведіть суміш до закипання, поки крем не стане густіти. Остудіть готовий крем до кімнатної температури.

Порада: коли будете ставити крем охолоджуватися – накрийте його харчовою плівкою так, щоб вона торкалась його по всій поверхні, тоді не буде утворюватися «плівка».

Дивіться також:  Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Поки остигає крем, збийте міксером масло. Поступово додайте остиглу кремову масу і ретельно збийте до однорідності.

Порада: якщо в кремі виявите грудочки – перетріть його через дрібне сито.

Як додаткові ароматизатори у готовий крем можна додати ваніль або терту цедру лимона.

У колишніх мафінах тонким ножем, або спеціальним пристосуванням, зробіть невеликі поглиблення і начиніть їх невеликим шматочком персика. Заповніть дірочки кремом. Прикрасьте мафіни зверху залишилися кремом.

Для прикраси використовуйте шоколад, вершки, згущене молоко, кондитерську присипку, різноманітні сиропи, а також листочки м’яти і ягоди.

Прокрутка до верху