Заправка на основі меду і соєвого соусу, як правило, використовується для страв з м’яса. З медово-соєвим соусом м’ясо набуває пікантно-солодкий смак і апетитну скоринку. Незважаючи на те, що мед і соєвий соус, абсолютно різні за смаком страви, однак, їх поєднання робить колосальний смакової вибух.
Сам по собі рецепт медово-соєвого соусу нескладний у приготуванні і продукти для нього вельми доступні. На основі цих двох головних інгредієнтів створено безліч інших соусів, які вже підкорили велике число гурманів.
В рецепт медово-соєвого соусу входять:
- – 100 мл соєвого соусу;
- – 2-3 столові ложки меду;
- – 2-4 зубчики часнику;
- – спеції за смаком.
Приготувати медово-соєвий соус можна всього за 10 хвилин і ним замаринувати м’ясо на 3 чоловік.
Починають готувати з підігрівання меду на невеликому вогні. Коли він добре прогрівся, потрібно прибрати з вогню і додати соєвий соус, при цьому добре перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
Зубчики часнику очищають, продавлюють через прес, додають в соєво-медову заготовку. Сюди ж додають чорний мелений перець. Тепер залишається все розмішати і соус готовий.
Він виключно підходить для маринування та запікання м’яса і птиці. Особливо смачно виходять курячі крильця в медово-соєвому соусі. Таке блюдо швидко і просто приготувати, воно послужить прикрасою святкового столу або ж просто послужить закускою до пива. Це блюдо можна легко приготувати на природі, попередньо замаринувавши в медово-соєвому соусі будинку.
Як же приготувати вдома курячі крильця в медово-соєвому соусі
Для цього потрібно підібрати ось такі продукти:
- – курячі крильця 10 шт;
- – 2 зубчики часнику;
- – 1 столова ложка меду;
- – 1 столова ложка соєвого соусу;
- – рослинна олія, спеції.
Цієї кількості продуктів вистачить на 4 чоловік. Час приготування займе 40 хвилин.
Готувати курячі крильця в медово-соєвому соусі будемо так:
Краще купити крила великого розміру, так як м’яса на них буде більше. Їх добре промиваємо і відрізаємо найтоншу частину крила, оскільки вона буде підгоряти. Цю останню фалангу крила можна застосувати при варінні бульйону.
Окремо готуємо медово-соєвий соус і заливаємо крила. Руками перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий соусом. У такому вигляді крила повинні промаринуватися не менше 1 години. Дуже зручно залишати їх на ніч і з ранку приступати до запіканню.
Дуже зручно використовувати для маринування рукав для запікання або звичайний, але міцний поліетиленовий пакет. Крила поміщаємо в пакет або рукав, а потім додаємо соус і добре струшуємо.
Для того щоб крила залишалися соковитими всередині, але з скоринкою зовні, необхідно їх закладати в ще неразогретую духовку. Деко обмазуємо рослинним маслом і викладаємо крила. Температура при запіканні повинна бути 150 градусів. Крильця можна буде їсти через 40-50 хвилин.
Курячі крила також смачні і в медовому соусі. Мед надає особливу пікантність і покращує смакові якості м’яса. Крильця в медовому соусі легко готуються і залишать після частування тільки приємні відчуття.
Готувати курячі крильця в медовому соусі потрібно так:
Для початку приготуємо продукти:
- – крила курячі 10 штук;
- – 3 столові ложки меду;
- – 1 столова ложка гірчиці;
- – 3 зубці часнику;
- – червоний і чорний мелені перці;
- – сіль.
Запікатися крильця будуть 40 хвилин, і нагодувати можна буде 5 чоловік.
Курячі крильця добре промиваємо і прибираємо зайву воду. В окремій мисці готуємо медовий соус. Перемішуємо мед, подрібнений часник, червоний і чорний перець, гірчицю і сіль. Крильця обволікає в цьому маринаді і залишаємо просочитися близько години або на ніч.
Замариновані курячі крильця в медовому соусі можна підсмажити на сковороді (це займе хвилин 15), запекти в духовці (40 хвилин) або приготувати на грилі. Але в будь-якому випадку готувати їх краще прямо перед подачею на стіл, так вони будуть найбільш смачні. Готові крильця можна подати зі свіжими овочами або картоплею.