Минулого разу ми писали про низькокалорійні млинці, а сьогодні поговоримо про те, як приготувати млинці на сироватці, які можна зробити тонкими і дірочками. Майже всі люди з задоволенням замінять магазинні солодощі на домашні млинці з чаєм, кавою або варенням. І той факт, що потрібно витратити час біля плити вже не має значення, коли можеш порадувати себе і свою сім’ю стопкою гарячих, смачних, домашніх млинців. Але повернемося ближче до нашої теми. ⇓
Млинці на сироватці можна вживати з будь-якою начинкою: солодкої, солоної чи якийсь інший. Також можна подавати до них варення, мед або цукрову пудру.
Даний рецепт млинчиків на сироватці можна зберегти (додати в закладки у правому верхньому куті) і використовувати під час свята Масляної. Вони ідеально підійдуть для святкового столу, і не залишать нікого байдужими. Млинці на сироватці не такі тонкі, як на молоці, але виходять дуже ніжними та смачними. Гашене сода в тісті робить цей десерт пишним і повітряним. ♥
Рецепт млинців на сироватці
Склад продуктів для млинчиків на сироватці:
- 1. Молочна сироватка.
- 2. Борошно вищого сорту.
- 3. Сода.
- 4. Сіль та цукровий порошок за смаком.
Як приготувати млинці на сироватці
- Для початку сироватку треба підігріти, але не кип’ятити. Далі в підігріту сироватку додається борошно. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Але так, щоб його можна було виливати на сковорідку, а не висипати. Тісто трохи присаливается, і додається невелика кількість цукрового порошку. Занадто солодким воно не повинно вийти. Збивається тісто з допомогою віночка.
- Важливим моментом є додавання соди. Скільки додавати її, буде залежати від кислотності сироватки. Тут потрібно звертати увагу на свої смакові відчуття. Соди повинно бути в достатній кількості. Спочатку потрібно додати трохи соди тісто, добре перемішати і спробувати на смак. Її буде достатньо тоді, коли смак соди буде трохи відчуватися в тесті.
- При нестачі соди – в тесті не буде вистачати пишноти. При надлишку – може зіпсуватися смак млинців, і вони стануть червонуватого кольору (для визначення достатньої кількості можна спробувати перший млинець, і визначитися).
- Після додавання соди вливаємо в тісто олію кілька ложок, перемішуємо. Тісто має настоятися протягом години при кімнатній температурі. Можна готувати тісто ввечері, а на наступний день випікати млинці.
- Для випікання розігріваємо сковорідку і змащуємо рафінованою олією. Бажано використовувати чавунну. Випікаємо млинці на середньому вогні. Тісто наливають на середину сковорідки. Воно повинно розтектися по всій поверхні.
- Для створення певного температурного режиму і вологості потрібно закрити сковорідку кришкою. Так млинці будуть саме випікатися, і виходити пишними. Одна сторона випікається приблизно кілька хвилин. Потім відкриваємо кришку, перевертаємо млинчик з допомогою лопатки, і знову її закриваємо. Млинці виходять пишними і смачними.
Приємного вам апетиту! 🙂