Млинці – це блюдо, що стало одним із самих популярних і часто готуються в російській кухні. Млинці виготовляються з рідкого тіста, з різною консистенцією і різними видами борошна. У багатьох кухнях світу можна зустріти цю страву. Варіантів начинок для млинців неймовірну кількість: з м’ясом, сиром, грибами, варенням, свіжими фруктами і ягодами, ікрою, малосольною рибою, згущеним молоком, сметаною, медом, сиропами і соусами. Пропонуємо вашій увазі один з варіантів цієї страви в якості десерту:
Рецепт млинців з шоколадом
Інгредієнти:
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 250 гр
- Курячі яйця – 2 шт.
- Цукор – 50 гр
- Вершкове масло 50 гр
- Сіль – 0,5 чайної ложки
Начинка:
- Молочний шоколад – 200 гр
- Вершкове масло – 20 гр
Приготування млинців з шоколадом
- У глибокій чашці збити яйця, висипати цукор і сіль.
- Додати молоко кімнатної температури і акуратно перемішати.
- Повільно і маленькими порціями всипати борошно в чашку, не перестаючи помішувати. Рекомендується використовувати спеціальний віночок або кухонний міксер – з ним тісто швидше стане однорідної структури. Потім дати тісту постояти протягом 20 хвилин.
- Як тільки зникнуть всі грудочки і тісто придбає злегка густу консистенцію, схожу на жирні вершки або рідку сметану, можна починати смаження млинців.
- Кращим варіантом вважається використання спеціальної антипригарній сковороді або ж чавунної.
- На сковороді розтопити вершкове масло і вилити в рідке тісто. Це допоможе млинців не прилипати і не рватися під час готування. До того ж розтоплене вершкове масло зробить структуру млинців з шоколадом більш повітряної і пористої.
- За допомогою ополоника набрати необхідну кількість тіста і рівномірно вилити на попередньо розігріту сковороду. Рідке тісто повинно покрити тонким шаром весь діаметр сковороди.
- На середньому вогні обсмажити млинці з кожної сторони близько 2 хвилин до золотистого кольору, акуратно перевертаючи спеціальною лопаткою.
- Готові млинчики кладемо в спеціальну тарілку. Можна кожен млинець змастити вершковим маслом для більшої м’якості.
- Приступаємо до приготування начинки. Для цього необхідно полопати шоколад на маленькі шматочки, покласти в сотейник і поставити на мінімальний вогонь.
- Не перестаючи помішувати, розтоплюємо молочний шоколад. Потім додаємо вершкове масло. Альтернативою цьому способу може стати шоколадна паста.
- Розтоплений шоколад повинен вийти досить густим і тягучим. Знімаємо з вогню і ставимо охолонути 5 хвилин.
- Викладаємо на готовий млинчик шоколад або пасту і складаємо конвертиком, трикутником або загортаємо трубочкою. Млинці з шоколадом виходять дуже ніжними та м’якими і відмінно підходять в якості десерту.
- Крім шоколаду в начинку рекомендується покласти тонко нарізаний банан. Млинці з шоколадом і бананом неймовірно смачні і поживні, за рахунок контрасту використовуваних інгредієнтів.
Різноманітні варіанти млинців існують в російській кухні. Їх вживають в якості закуски, сніданку або десертної страви. Подають в холодному і гарячому стані, сервіруючи з солодкими і солоними соусами і сиропами.