Млинці з обдирного житнього борошна
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 15.
Склад продуктів для млинців з обдирного житнього борошна:
- 1. Молоко – 3 склянки.
- 2. Яйця – 3 шт.
- 3. Обдирне борошно житнє – 300 гр.
- 4. Цукор – 1 ст. л.
- 5. Окріп – 3 гуртки.
- 6. 6 ч. л. масла.
- 7. Сода.
- 8. Масло вершкове.
Приготування млинців з обдирного житнього борошна
Молоко перемішується з яєчками, сіллю, цукровим порошком і борошном у глибокій ємності. Для знищення грудок, можна зробити це з допомогою міксера. Заливаємо суміш окропом, маслом, розжареним на сковорідці, додаємо соду. Суміш перемішуємо до однорідної маси.
Сковорідка змащується маслом, розігрівається на невеликому вогні. Обсмажуємо кожну сторону млинчиків на помірному вогні.
Перевертати млинці потрібно з великою акуратністю, щоб вони не вибухнули, оскільки тісто у них не таке пружне, як з пшеничним борошном.
Млинці можна подавати з будь-яким продуктом на ваш смак.