Рецепт мурашника в домашніх умовах зі згущеним молоком та 7 варіантів
Будь рецепт «Мурашника» зі згущеним молоком в домашніх умовах завжди максимально простий. Готується такий тортик легко і швидко. За деякими рецептами можна спорудити його буквально за пару хвилин до приходу гостей. А от смак виходить приголомшливим.
Класичний мурашник зі згущеним молоком
Досвідчені господині для класичного торт «Мурашник» готують коржі самостійно. Але при бажанні можна придбати магазинну продукцію. Набір продуктів: 6 столових ложок домашньої сметани, півсклянки бурякового цукру, ½ чайної ложки негашеного соди, 4 склянки першосортної пшеничного борошна, стандартна банка згущеного молока «варенки», 1,5 пачки якісного вершкового масла.
Масло розтоплюється, злегка остуджується і перетирається з піском.
В отриману суміш викладається сметана, додається сода. Продукти знову добре розтираються.
Після додавання просіяного пшеничного борошна маса змішалась ложкою, а потім руками.
Деко застеляється папером для випічки і на нього прокручується тісто через м’ясорубку у вигляді довгих смужок (близько 15 см).
Заготовки запікаються, після чого роздавлюються товкачиком. Не потрібно перетворювати їх в дрібну крихту.
Для крему збивається масло і згущене молоко.
Суміш, що вийшла, з’єднується з великої крихтою, викладається на тарілку у формі мурашника.
У холодильнику торт буде стояти не менше 4-5 годин.
Без випічки — з печива
Для такого частування не потрібно навіть використовувати духовку. Інгредієнти: півкілограма печива типу «Топлене молоко», банку вареного згущеного молока, півпачки високожирних вершкового масла, 2 столові ложки сметани.
Печиво дрібно ламається в глибокій тарілці, після чого з’єднується з кремом зі збитого зі згущеним молоком підталого олії. За бажанням в суміш можна додати подрібнені волоські або будь-які інші горіхи.
Отримана маса викладається гіркою на плоску посуд.
Зверху конструкція прикрашається тертим шоколадом або маком.
Подавати торт «Мурашник» з печива до чаю можна вже через півгодини.
З пісочного тіста на сметані
Якщо прийнято рішення взятися за складний варіант рецепту з випічкою коржів, то варто спробувати саме цей. Основою її стане жирна сметана (400 г) та середньо жирна (200 г). Інші інгредієнти: півпачки високожирних вершкового масла, півкіло борошна, 160 г цукрового піску, банку вареного згущеного молока, куряче яйце, ½ чайної ложки гашеної соди. Як приготувати торт «Мурашник» на сметані, розповідається далі.
Сода з’єднується з маложирной сметаною.
Масло розтоплюється, з’єднується з цукром і яйцем.
Склади з перших двох кроків з’єднуються, до них висипається просеянная борошно. Тісто буде настоюватися в холодильнику півгодини.
Далі маса натирається на тертці і розподіляється по промасленному листу. Запікається корж до рум’яності.
Для крему збивається залишилася сметана зі згущеним молоком. З ним змішується дрібно поламаний корж. Маса викладається у вигляді мурашника.
Готове ласощі прикрашається горіховою крихтою.
З додаванням сухофруктів
З сухофруктів варто брати чорнослив і курагу – 80 грам. Також використовується 60 г родзинок будь-якого кольору. Інші інгредієнти: 780 г розсипчастого «ламкого» печива, півкіло вершкового сиру (найкраще – маскарпоне), 2 чайні ложки какао, банку вареного згущеного молока, 2-3 великі ложки цукрової пудри.
Печеньки ламаються дрібними шматочками. Сухофрукти промиваються, при необхідності ріжуться і ненадовго заливаються гарячою водою. Потім вони додаються до печива.
Вершковий сир збивається з пудрою. Буквально по ложечці до нього вводиться згущене молоко. Її кількість можна регулювати за власним смаком.
2/3 частини крему викладаються до печива. Маса перемішується. З неї на плоскому блюді викладається мурашник.
Залишилися кремом прикрашається отримана форма.
Рецепт з кукурудзяних паличок
Це найпростіший і найшвидший варіант «Мурашника» без випічки. Продукти: півбанки вареного згущеного молока, 120 г солодких кукурудзяних паличок, 120 г якісного вершкового масла.
Розм’якшене вершкове масло міксером добре збивається зі згущеним молоком. Замість нього можна взяти навіть м’який бутербродний спред, але він повинен бути хорошої якості.
В одержаний крем поступово кришаться всі кукурудзяні палички. Згодом маса почне склеюватися. Частина паличок можна додати в крем цільними.
З отриманої маси на плоскій тарілці формується гірочка у вигляді мурашника.
Тортик буде настоюватися в морозильній камері 1,5-2 години.
Як приготувати торт мурашник з медом?
Бджолиний продукт обов’язково береться рідкий. Його потрібно цілий стакан. Інші інгредієнти: склянку фільтрованої води, 2 столові яйця, чайна ложка солі, 3 склянки борошна найвищого гатунку, півсклянки бурякового цукру, літр пісного масла, варена згущене молоко для прикраси.
Сіль і яйце додаються у воду. Продукти перемішуються.
Спочатку в масу висипаються пару склянок борошна. Поступово досипається весь продукт. Тісто в результаті вийде дуже крутим.
По шматочках маса розкочується, нарізати у вигляді локшини, яка обсмажується в киплячому маслі. Надлишки останнього видаляються паперовими серветками.
Мед з цукром розтоплюються в невеликій каструльці. Пісок повинен повністю розчинитися. Не можна доводити масу до кипіння.
Вийшла смажена вермішель з’єднується з медовою гарячою сумішшю, вимішується.
Залишається викласти масу гіркою на плоску тарілку і прикрасити згущеним молоком.
З вареним згущеним молоком і волоськими горіхами
Найкраще з солодким тортиком поєднуються саме волоські горішки. Їх буде потрібно повний стакан. Інші інгредієнти: 3,5 склянки борошна найвищого гатунку, 2 пачки жирного масла, півсклянки цукрового піску, 220 г сметани, ½ чайної ложки негашеного харчової соди, дрібку солі, 1,5-2 банки вареного згущеного молока.
Для тіста размякшее масло (1 пачка) з’єднується зі сметаною і цукром. Туди ж борошно просіюється з сіллю і содою.
Тісто після ретельного перемішування відправляється в морозилку.
Горіхи обсмажують на сковорідці без олії 3-4 хвилини. З остиглого продукту забирається гіркувата лушпиння. Він подрібнюється ступкою.
Вже замерзле тісто крупно треться і рівномірно розподіляється по листу.
Запікається заготівля в дуже гарячій духовці півгодини.
Для крему масло збивається зі згущеним молоком. Можна злегка не доварити її, щоб продукт залишився рідкуватим.
Готове тісто перетворюється у велику крихту і з’єднується з кремом