Рецепт мурашника в домашніх умовах зі згущеним молоком та 7 варіантів

Будь рецепт «Мурашника» зі згущеним молоком в домашніх умовах завжди максимально простий. Готується такий тортик легко і швидко. За деякими рецептами можна спорудити його буквально за пару хвилин до приходу гостей. А от смак виходить приголомшливим.

Класичний мурашник зі згущеним молоком

Досвідчені господині для класичного торт «Мурашник» готують коржі самостійно. Але при бажанні можна придбати магазинну продукцію. Набір продуктів: 6 столових ложок домашньої сметани, півсклянки бурякового цукру, ½ чайної ложки негашеного соди, 4 склянки першосортної пшеничного борошна, стандартна банка згущеного молока «варенки», 1,5 пачки якісного вершкового масла.

  • Масло розтоплюється, злегка остуджується і перетирається з піском.
  • В отриману суміш викладається сметана, додається сода. Продукти знову добре розтираються.
  • Після додавання просіяного пшеничного борошна маса змішалась ложкою, а потім руками.
  • Деко застеляється папером для випічки і на нього прокручується тісто через м’ясорубку у вигляді довгих смужок (близько 15 см).
  • Заготовки запікаються, після чого роздавлюються товкачиком. Не потрібно перетворювати їх в дрібну крихту.
  • Для крему збивається масло і згущене молоко.
  • Суміш, що вийшла, з’єднується з великої крихтою, викладається на тарілку у формі мурашника.
  • У холодильнику торт буде стояти не менше 4-5 годин.

    Без випічки — з печива

    Для такого частування не потрібно навіть використовувати духовку. Інгредієнти: півкілограма печива типу «Топлене молоко», банку вареного згущеного молока, півпачки високожирних вершкового масла, 2 столові ложки сметани.

  • Печиво дрібно ламається в глибокій тарілці, після чого з’єднується з кремом зі збитого зі згущеним молоком підталого олії. За бажанням в суміш можна додати подрібнені волоські або будь-які інші горіхи.
  • Отримана маса викладається гіркою на плоску посуд.
  • Зверху конструкція прикрашається тертим шоколадом або маком.
  • Дивіться також:  Сирні рогалики – 9 рецептів приготування

    Подавати торт «Мурашник» з печива до чаю можна вже через півгодини.

    З пісочного тіста на сметані

    Якщо прийнято рішення взятися за складний варіант рецепту з випічкою коржів, то варто спробувати саме цей. Основою її стане жирна сметана (400 г) та середньо жирна (200 г). Інші інгредієнти: півпачки високожирних вершкового масла, півкіло борошна, 160 г цукрового піску, банку вареного згущеного молока, куряче яйце, ½ чайної ложки гашеної соди. Як приготувати торт «Мурашник» на сметані, розповідається далі.

  • Сода з’єднується з маложирной сметаною.
  • Масло розтоплюється, з’єднується з цукром і яйцем.
  • Склади з перших двох кроків з’єднуються, до них висипається просеянная борошно. Тісто буде настоюватися в холодильнику півгодини.
  • Далі маса натирається на тертці і розподіляється по промасленному листу. Запікається корж до рум’яності.
  • Для крему збивається залишилася сметана зі згущеним молоком. З ним змішується дрібно поламаний корж. Маса викладається у вигляді мурашника.
  • Готове ласощі прикрашається горіховою крихтою.

    З додаванням сухофруктів

    З сухофруктів варто брати чорнослив і курагу – 80 грам. Також використовується 60 г родзинок будь-якого кольору. Інші інгредієнти: 780 г розсипчастого «ламкого» печива, півкіло вершкового сиру (найкраще – маскарпоне), 2 чайні ложки какао, банку вареного згущеного молока, 2-3 великі ложки цукрової пудри.

  • Печеньки ламаються дрібними шматочками. Сухофрукти промиваються, при необхідності ріжуться і ненадовго заливаються гарячою водою. Потім вони додаються до печива.
  • Вершковий сир збивається з пудрою. Буквально по ложечці до нього вводиться згущене молоко. Її кількість можна регулювати за власним смаком.
  • 2/3 частини крему викладаються до печива. Маса перемішується. З неї на плоскому блюді викладається мурашник.
  • Залишилися кремом прикрашається отримана форма.

    Рецепт з кукурудзяних паличок

    Це найпростіший і найшвидший варіант «Мурашника» без випічки. Продукти: півбанки вареного згущеного молока, 120 г солодких кукурудзяних паличок, 120 г якісного вершкового масла.

    Дивіться також:  Мастика для торта – 10 рецептів як зробити в домашніх умовах

  • Розм’якшене вершкове масло міксером добре збивається зі згущеним молоком. Замість нього можна взяти навіть м’який бутербродний спред, але він повинен бути хорошої якості.
  • В одержаний крем поступово кришаться всі кукурудзяні палички. Згодом маса почне склеюватися. Частина паличок можна додати в крем цільними.
  • З отриманої маси на плоскій тарілці формується гірочка у вигляді мурашника.
  • Тортик буде настоюватися в морозильній камері 1,5-2 години.

    Як приготувати торт мурашник з медом?

    Бджолиний продукт обов’язково береться рідкий. Його потрібно цілий стакан. Інші інгредієнти: склянку фільтрованої води, 2 столові яйця, чайна ложка солі, 3 склянки борошна найвищого гатунку, півсклянки бурякового цукру, літр пісного масла, варена згущене молоко для прикраси.

  • Сіль і яйце додаються у воду. Продукти перемішуються.
  • Спочатку в масу висипаються пару склянок борошна. Поступово досипається весь продукт. Тісто в результаті вийде дуже крутим.
  • По шматочках маса розкочується, нарізати у вигляді локшини, яка обсмажується в киплячому маслі. Надлишки останнього видаляються паперовими серветками.
  • Мед з цукром розтоплюються в невеликій каструльці. Пісок повинен повністю розчинитися. Не можна доводити масу до кипіння.
  • Вийшла смажена вермішель з’єднується з медовою гарячою сумішшю, вимішується.
  • Залишається викласти масу гіркою на плоску тарілку і прикрасити згущеним молоком.

    З вареним згущеним молоком і волоськими горіхами

    Найкраще з солодким тортиком поєднуються саме волоські горішки. Їх буде потрібно повний стакан. Інші інгредієнти: 3,5 склянки борошна найвищого гатунку, 2 пачки жирного масла, півсклянки цукрового піску, 220 г сметани, ½ чайної ложки негашеного харчової соди, дрібку солі, 1,5-2 банки вареного згущеного молока.

  • Для тіста размякшее масло (1 пачка) з’єднується зі сметаною і цукром. Туди ж борошно просіюється з сіллю і содою.
  • Тісто після ретельного перемішування відправляється в морозилку.
  • Горіхи обсмажують на сковорідці без олії 3-4 хвилини. З остиглого продукту забирається гіркувата лушпиння. Він подрібнюється ступкою.
  • Вже замерзле тісто крупно треться і рівномірно розподіляється по листу.
  • Запікається заготівля в дуже гарячій духовці півгодини.
  • Для крему масло збивається зі згущеним молоком. Можна злегка не доварити її, щоб продукт залишився рідкуватим.
  • Готове тісто перетворюється у велику крихту і з’єднується з кремом
  • Формується гірка-мурашник.
  • Дивіться також:  Торт Лялька Барбі – 4 покрокових рецептів, як зробити торт для дівчаток своїми руками

    Можна імітувати біжать мурах за допомогою маку.

    З шоколадом

    Особливо порадує ласунів шоколадний варіант обговорюваного тортика. Інгредієнти: столове яйце, банку недовареною згущеного молока, 2 пачки вершкового масла, 2 столові ложки цукру, стільки ж какао і бджолиного меду, 120 г сметани, 8 столових ложок з гіркою високосортного борошна, 1/3 маленької ложки соди.

  • Яйце збивається з піском, до нього додається сметана і размякшее масло (1 пачка).
  • У масу всипається борошно з содою. Замішується нелипким тісто. Воно ділиться на 3 або 4 частини і відправляється в морозилку.
  • Замерзле тісто треться на тертці на промаслений лист в три підходи. Кожен «коржик» запікається близько 15 хвилин у духовці.
  • Запечені заготовки крупно кришаться і заливаються кремом зі згущеного молока, що залишилося олії, какао і меду.
  • Торт красиво викладається у вигляді гірки і залишають на холоді на 4 години.

    Прокрутка до верху