Час виготовлення: 40 хвилин (30 хвилин на підготовку)
Кількість порцій: 8 шт.
Овочеве рагу з гарбузом в мультиварці
Будь-яка господиня задається питанням, що приготувати швидко і смачно на обід. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати корисне і дуже смачне рагу. Користь цього рагу очевидна, оскільки в його складі різноманітні овочі, які заряджають наш організм вітамінами і покращують імунітет. З настанням осені дуже важливо підтримувати і плекати організм вітамінами. Адже осінь найбагатша пора на різні овочі, які доступні кожному. А якщо ви маєте можливість заморозки овочів, тоді ви зможете готувати це вітамінне блюдо круглий рік. Досить просто розморозити овочі.
Для рагу знадобляться:
- Невеликий шматок гарбуза
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перчик болгарський – 4 шт.
- Цибулини – 2 шт.
- Половинка гострого перчика
- Пару зубчиків часничку
- Сіль і перчик мелений
- Олія для смаження
- Зелень
- Мед
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, морква також чистимо і все тремо на тертці.
Чистимо Кабачок від шкірки, насіння і ріжемо кубиками.
Перчик очищаємо від насіння, вирізаємо центральну частину і нарізаємо крупною соломкою.
Гострий перчик дрібно шаткуємо. Цибулини ріжемо півкільцями.
Баклажан промиваємо, нарізаємо вздовж і нарізаємо великими шматочками, солимо і відставляємо.
Ставимо каструлю на режим «смаження» наливаємо масло і чекаємо, коли розігріється.
Потім відправляємо в чашу цибулю і обсмажуємо до готовності.
Тим часом баклажани промиваємо під водою, і ставимо їх на 4 хвилини в мікрохвильову піч. Вони розм’якнуть і будуть менше вбирати в себе масло.
Далі до підсмаженої цибулі відправляємо гарбуз і моркву все обсмажуємо до готовності.
Окремо в сковороді з незначною кількістю олії обсмажуємо з обох сторін баклажан.
На цьому ж маслі обсмажуємо до прозорості кабачок. І відправляємо її в каструлю до овочів.
Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на тертці, отриманий сік додаємо до рагу.
Потім додаємо перчики, трохи загасивши, відправляємо до них баклажани.
Ріжемо зелень, часник і додаємо все це рагу, добре розмішуємо.
Рагу добре солимо, перчимо і додаємо маленьку ложку меду, ретельно розмішуємо.
Прикриваємо кришкою і підсмажуємо ще в межах 5 хвилин.
Овочеве рагу готово. Готуйте із задоволенням і любов’ю.
У нашій сім’ї прийнято подавати рагу з курячими медальйонами. На мій погляд, вони ідеально доповнюють цю страву. Готуються вони дуже швидко для цього м’ясо треба нарізати на порційні шматочки, посолити, поперчити, додати гірчицю на кінчику ножа і вбити одне яйце. Все це гарненько розмішати і настояти, поки ви будете готувати рагу. Потім кожен шматочок мачає в панірувальних сухарях і обсмажуємо до готовності. Таким чином, виходить корисне і поживне блюдо.