Сьогодні ми розглянемо щодо спрощений рецепт приготування досить нескладного пирога під назвою «Зебра». Готується він, повторимося, без особливих труднощів, при цьому досить смачний і оригінальний з візуальної точки зору.
Час приготування цього пирога – близько години з невеликим, кількість порцій – 6-8 відносно невеликих порцій.
В якості основи для цього пирога може підійти сметана середньої жирності, але обов’язково свіжа. Інші інгредієнти також досить доступні.
Для тесту нам знадобляться:
Сметана: близько півлітра сметана середньої жирності;
- Яйця – 2-3 пор. штуки;
- Борошно – трохи більше півкіло;
- Сода харчова – на кінчику ложки;
- Сіль – щіпка;
- Цукор – 2-3 столові ложки, щоб пиріг не вийшов занадто солодким;
- Какао – 1,5 – 2 ст. ложки.
- Ванілін – пару пакетиків або ж щіпка ванілі.
Отже, рецепт приготування пирога «Зебра» на сметані
Замісити борошно із сметаною. Додати розтерті до білого кольору з цукром і ваніллю – ваніліном яйця. Додати соду, щіпку солі, выкатать тісто. Розділити тісто на дві половини, одну з яких додати какао.
Розділити кожну з двох частин, – з какао і без, ще на три частини, скачати в кульки, які слід розкачати пластами за величиною форми, в якій Ви збираєтеся піч дане блюдо.
Змастити форму маслом, викласти, чергуючи світлі шари тіста і пласти з какао один на інший так, щоб верхнім був викладений шар тіста з какао.
Випікати в духовці до готовності. Наш пиріг готовий! Подавати його можна без яких-небудь добавок, або прикрасивши – додавши смаку – корицею, товченими горіховими зернами, варенням, наприклад, досить гармонійним доповненням до цього пирога, думається, може бути смородинове.
Як варіант, при чому – дуже смачний варіант, можна залити Зебру – наш пиріг на сметані солодким соусом.
Рецепт приготування соусу
Ванільний соус
Інгредієнти:
На півтори склянки молока – 2 яйця, пів склянки цукру, пів порошку ваніліну або щіпку ванілі, 1 ложку борошна.
Цукор гарненько розтерти з яєчними жовтками й борошном. Потім підготовлену таким чином масу слід розвести гарячим молоком і, безперервно помішуючи, довести соус до кипіння.
Як тільки соус загусне, зняти її з вогню, процідити через сито і додати ванілін.
Такий смачний соус буде прекрасним смаковим доповненням до пирога. До того ж, верхній шар пирога з какао, що переглядає крізь ніжний шар соусу може дуже красиво виглядати, ще раз підкреслюючи назва нашого страви.
Приємного апетиту за чашкою чаю, прекрасним доповненням до якого може бути «Зебра» – пиріг на сметані, рецептом якого ми сьогодні поділилися з вами.
Будьте з нами, з нами смачно!