Курячий рулет пустили в широке виробництво, відносно недавно. Але він вже встиг завоювати серця багатьох гурманів. Це блюдо виготовляється з якісного свіжого м’яса курки, з додаванням різних начинок і приправ, або ж без наявності таких, все залежить від індивідуальних потреб покупця. Дуже смачно буде з апельсиновим соусом, рецепт якого ми опублікували тут.
Рецепт приготування курячого рулету
Приготувати курячий рулет можна навіть у домашніх умовах, необхідно підійти до цього процесу з особливою ретельністю.
Для початку необхідно підібрати підходящу курячу тушку. Вона обов’язково повинна бути свіжою і приблизно середніх розмірів, для вашої ж зручності.
Далі, з неї потрібно зробити плоску заготовку. Для цього необхідно відокремити м’ясо від хребта та інших кісток. Досвідчена господиня впорається з таким завданням в два рахунки. Шкірку відокремлювати не потрібно, вона необхідна для збереження форми рулету, після термічної обробки.
Коли курка перетвориться в плоский шматок м’яса, приступаємо до основного етапу. Для цього нам необхідно:
- – попередньо приготувати начинку, якщо така нами мається на увазі. Можна взяти будь дрібно нарізані овочі, гриби або сир – за бажанням;
- – укутати заготовку з обох сторін харчовою плівкою і постукати по ній кухонним молоточком, щоб м’ясо размягчилось і пустило сік;
- – розгорнути плівку і викласти начинку, попередньо присмачену приправами;
- – обережно згорнути заготовку в рулет, притримуючи з кінців, щоб начинка залишалася рівномірної;
- – щільно обмотати у фольгу і туго перев’язати в кількох місцях;
- – помістити в гарячу воду і кип’ятити близько години;
- – остудити, зняти фольгу і нанести на поверхню рулету який-небудь соус, на ваш смак;
- – помістити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікати протягом півгодини.
Потім, залишається лише остудити отриманий делікатес і можна подавати до столу. Приємного апетиту!