Рецепт приготування вустерського соусу

Традиційна кухня Великобританії немислима без такого елемента як вустерський соус, рецепт якого зберігається практично незмінним цілі століття.
Знаменитий вустерський соус тим, що до його складу входить від двадцяти до сорока різних компонентів, він досить складний у приготуванні, тому люди часто набувають його у готовому вигляді в супермаркетах.

 

Вживають цей унікальний соус в якості заправки до салатів, страв з птиці, м’яса, риби. Подають його нерідко з курячими яйцями, а також додають в спиртні напої. Всі страви, в які додає вустерський соус, рецепт якого дуже складний, набувають неймовірно приємний і ніжний смак і незабутній аромат.

В принципі можна і вдома приготувати вустерський соус, рецепт у цьому разі необхідно дотримуватися в точності, компоненти слід підбирати рівно в тій кількості, як написано.

Домашній рецепт вустерського соусу

 

 

Для приготування вустерського соусу знадобляться наступні компоненти:

 

  • – зубці часникові очищені (дві штуки);
  • – цибуля ріпчаста (одна штука);
  • – цукровий пісок (110 г);
  • – анчоус (одна штука);
  • – тамаринд;
  • – соус соєвий (половина склянки);
  • – мелений або целікова корінь імбиру;
  • – оцтова кислота (дві чайні ложки);
  • – кардамон;
  • – перець чорний і запашний горошком;
  • – гвоздика (0,5 ч. ложки);
  • – гірчичні насіння (три ч. ложки);
  • – перець червоний (0,5 ч. ложки);
  • – кориця мелена або паличка;
  • – каррі (1/2 ч. ложки);
  • – сіль.

 

 

Зробити розчин оцту і опустити в нього на кілька хвилин очищену цибулину, після цього вийняти і нарізати дуже дрібно. Подрібнити часникові зубці і збризнути їх оцтовим розчином. Підготувати марлевий мішечок і викласти в нього корицю, подрібнену цибулю, перець чорний горошком, часник, кардамон, гвоздику, імбир та перець червоний. Зав’яжіть мішечок дуже щільно, потім в невелику каструлю налити оцтову кислоту, соєвий соус, покласти тамаринд і насипати необхідну кількість цукру. Туди ж необхідно додати невелику кількість води, поставити на вогонь, при слабкому вогні закип’ятити протягом тридцяти хвилин. Змішати окремо каррі і анчоуси, нарізані шматочками, додати невелику кількість води, посолити. У загальний соус влити в приготовану суміш, продовжити готування.

Дивіться також:  Рецепт фруктово-ягідного сирного десерту

 

 

Мішечок зі спеціями перекласти в банку зі скла, попередньо вимкнувши вогонь. Налити в ту ж банку соус, відразу ж закрити кришку. Попередньо охолодивши соус, поставити скляну банку в холодильник. Мішечок віджимати щодня протягом усього тижня, а через певний час зовсім прибрати його.

Прокрутка до верху