На порядку денному зимові свята і з цієї нагоди хочеться приготувати що-небудь суто зимовий ситне і в духовці. Листкове тісто це смачно, рулет з картоплею – теж. Однак готувати листкове тісто – заняття не для ледачих. Ми не пишемо рецепти для ледачих, однак для тих, у кого немає часу або бажання годинами возитися на кухні, пропонуємо:
Рулет з листкового тіста з картоплею варіант на швидку руку
Інгредієнти:
- упаковка листкового тіста;
- 05, кг. картоплі;
- 350г. шампіньйонів;
- часник пару зубчиків;
- цибуля – пів цибулини;
- сухі трави приправи 2-3 щіпки;
- сіль, кетчуп, майонез, базилік за смаком.
Приготування
Розморозити тісто, розкачати його тонким шаром, потім змастити тонким шаром майонезу і кетчупу. Притрусити сухими травами приправами. Відварити картоплю, потовкти, розкласти по всій поверхні тіста шарами таким чином підготовлений картоплю, попередньо подрібнений і обсмажену цибулю, січені попередньо гриби, посолити.
Зубчики часнику нарізати вздовж і викласти доріжкою. Потім з цього ж кінця починаємо загорнути рулет. Щільно загортаємо.
Викладаємо нову верству листя свіжого базиліка і продовжуємо загортати.
Прошарків базиліка робимо кілька.
Добре защипати тісто по всій довжині. Нарізати шматками, товщина яких близько 1,5 2 див.
Потім викласти на пергамент, змастити молоком і посипати сухими приправами.
Випікати протягом 30-35 хв. при температурі близько 190-200 градусів.
Приємного апетиту!