Салат зі свіжої капусти та моркви – здавалося б, що може бути простіше?
Однак ця простота – уявна, насправді дане блюдо не тільки смачне, але і дуже, дуже корисна – як за вмістом у ньому вітамінів і мікроелементів, так і за своєю дієтичністю, низькокалорійності.
А тому воно може чудово урізноманітнити раціон дуже багатьох людей, які дотримуються принципів здорового харчування та здорового способу життя, при чому, збагативши це саме харчування не тільки користю, але і своїми смаковими достоїнствами – салат зі свіжою капустою і морквою не тільки корисний, але і дуже смачний – свіжий і пікантний.
Рецепт салату зі свіжої капусти та моркви
Як приготувати салат зі свіжої капусти та моркви? Існує безліч рецептів даного салату, однак сьогодні ми з вами розглянемо рецепт, який за своїми смаковими якістю чимось трохи нагадує страви східної кухні – пряністю і приємною колоритною кислинкою страви.
Час приготування: близько півгодини плюс близько півгодини салат має настоятися.
Кількість порцій – 3-4, відносно невеликі порції.
Отже, для приготування салату зі свіжої капусти та моркви нам знадобляться:
- Капуста свіжа, бажано молода – близько пів середнього качана;
- Морква – 2-3 невеликих моркви;
- Часник – пару зубчиків
- Сік 1/3 – половини лимона;
- Рослинне масло – 2-3 столові ложки;
- Приправи – сухі – за смаком;
- Сіль – щіпка (адже ми готуємо не тільки смачне, але і корисне блюдо, а тому сіллю захоплюватися не варто);
- Яблука, 2-3 штуки середніх яблук кисло-солодких сортів (симиренка тощо) – за бажанням.
Отже, моєму овочі, ріжемо – тонко шаткуємо капусту, нашатковану капусту слід трохи придушити руками, щоб вона не була занадто жорсткою. Чистимо моркву, яблука, натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо часник, додаємо до капусти і моркви, видавлюємо сік лимона, також вливаємо в попередньо підготовлені овочі.
Посипаємо приправами, кладемо сіль, заправляємо рослинною олією, перемішуємо, даємо настоятися близько півгодини – вуаля, наш салат готовий! Прикрасити можна зеленню, скибочками яблук (можна навіть покласти кисло-солодкий сорт в салат, як складову – виходить дуже смачно), тонко нарізаними кружечками лимона і навіть маслинами.
Смачно, корисно, поживно!
Цей салат можна подавати як самостійне блюло – з хлібом, хороший він і в якості доповнення до різних овочевих страв, у тому числі – з картоплі. З гарячим, запашним пюре цей салат – просто смакота – капуста в ньому хрумтить, а морква надає приємну солодку складову, яку вигідно відтіняє сік лимона і підкреслюють пряністю трави.
Приємного апетиту! Їжте на здоров’я!