З настанням теплої пори неодмінно всім хочеться відкрити шашличний сезон. А вже якщо це бажання прийшло спонтанно, врятує ситуацію куряче м’ясо. Завдяки тому, що маринується воно практично відразу, воно буде готове до запіканню відразу після змішування його з маринадом.
Шашлик із курячого м’яса
Процес приготування:
Курка годиться на шашлики практично вся. Але найпростіше придбати в магазині оброблення курячу. Купити набір з курячих крил, гомілок, стегон, це не принципово. Якщо куряча тушка ціла, то її варто обробити на порційні шматочки.
А маринад необхідно приготувати самостійно. Якщо знати правильний процес і рецепт приготування з однієї курки можна зробити абсолютно різні за смаком шашлики. Всі перераховані нижче маринади розраховані на 2-3 кг м’яса.
Маринад класичний
- Столовий 9% оцет 0,5 склянки;
- Цибуля 0,5 кг;
- Цукор, 1 чайна ложка;
- Сіль, 2 чайні ложки;
- По 8-10 штук чорного і запашного перцю;
- Кілька штук лаврового листа;
- 1 столова ложка будь-якого рослинного масла;
Очищений цибулю нарізати кільцями, 1/5 частина подрібнити блендером в кашу.
Кільця цибулі змішати з куркою.
Всі інші компоненти змішати в окремій ємності, а потім маринад змішати з цибульними кільцями і курячим м’ясом. Шашлик готовий до вживання.
Гострий медово – солодкий маринад
- 1 склянку рідкого меду;
- 1 столова ложка сухої гірчиці;
- 1 ложка оцту;
- Ѕ чайної ложки меленого чорного перцю;
- По чайній ложці гострого червоного перцю і паприки;
Для його приготування необхідно змішати всі компоненти в глибокій мисці і потім змішати його з м’ясом. Вміст ретельно перемішати. М’ясо готове.
Східний маринад
В його основі лежить гранатовий сік. Його прийнято вважати одним з найбільш поширених і улюблених на Сході. З-за великої кількості гранатового соку м’ясо забарвлюється в червонуватий колір.
Для його приготування необхідно змішати всі компоненти маринаду і потім змішати його з м’ясом.
Для його приготування необхідно:
- 1 літр гранатового соку;
- Сіль, 2 столові ложки;
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю;
Кисломолочний маринад
Як зрозуміло з назви основою маринаду є кисломолочний продукт а, вірніше, кефір. Цей вид маринування відмінно підійде навіть до жорсткого м’яса. Так як, завдяки молочній кислоті м’ясо стає м’яким.
Необхідні інгредієнти:
- 1 літр кефіру, в цьому випадку його жирність не принципова, але для того, щоб знизити калорійність готового продукту можна взяти знежирений;
- 2 столові неповні ложки солі;
- Суміш мелених спецій (лавровий лист, червоний перець, чорний перець, коріандр, паприка). Любо будь-які інші на свій смак.
В даному випадку кефір варто відразу змішати з 2 столовими ложками солі і ретельно перемішати. Дати постояти, а тільки потім переконається, що сіль розчинилася повністю.
Після повного її розчинення можна приступати до наступного етапу. До кефіру потрібно додати всі спеції і перемішавши, з’єднати з м’ясом.
Після цього можна запікати шашлики. Краще всього готувати курку на решітці, так як з шампурами можуть виникнути невеликі складності.