Рецепт шашлику з курячого м’яса

З настанням теплої пори неодмінно всім хочеться відкрити шашличний сезон. А вже якщо це бажання прийшло спонтанно, врятує ситуацію куряче м’ясо. Завдяки тому, що маринується воно практично відразу, воно буде готове до запіканню відразу після змішування його з маринадом.

 

Шашлик із курячого м’яса

 

Процес приготування:

Курка годиться на шашлики практично вся. Але найпростіше придбати в магазині оброблення курячу. Купити набір з курячих крил, гомілок, стегон, це не принципово. Якщо куряча тушка ціла, то її варто обробити на порційні шматочки.

А маринад необхідно приготувати самостійно. Якщо знати правильний процес і рецепт приготування з однієї курки можна зробити абсолютно різні за смаком шашлики. Всі перераховані нижче маринади розраховані на 2-3 кг м’яса.

Маринад класичний

  • Столовий 9% оцет 0,5 склянки;
  • Цибуля 0,5 кг;
  • Цукор, 1 чайна ложка;
  • Сіль, 2 чайні ложки;
  • По 8-10 штук чорного і запашного перцю;
  • Кілька штук лаврового листа;
  • 1 столова ложка будь-якого рослинного масла;

Очищений цибулю нарізати кільцями, 1/5 частина подрібнити блендером в кашу.

Кільця цибулі змішати з куркою.

Всі інші компоненти змішати в окремій ємності, а потім маринад змішати з цибульними кільцями і курячим м’ясом. Шашлик готовий до вживання.

 

Гострий медово – солодкий маринад

  • 1 склянку рідкого меду;
  • 1 столова ложка сухої гірчиці;
  • 1 ложка оцту;
  • Ѕ чайної ложки меленого чорного перцю;
  • По чайній ложці гострого червоного перцю і паприки;

Для його приготування необхідно змішати всі компоненти в глибокій мисці і потім змішати його з м’ясом. Вміст ретельно перемішати. М’ясо готове.

 

Східний маринад

В його основі лежить гранатовий сік. Його прийнято вважати одним з найбільш поширених і улюблених на Сході. З-за великої кількості гранатового соку м’ясо забарвлюється в червонуватий колір.

Дивіться також:  Кабачкова ікра в мультиварці рецепт на зиму

Для його приготування необхідно змішати всі компоненти маринаду і потім змішати його з м’ясом.

Для його приготування необхідно:

  • 1 літр гранатового соку;
  • Сіль, 2 столові ложки;
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю;

 

Кисломолочний маринад

Як зрозуміло з назви основою маринаду є кисломолочний продукт а, вірніше, кефір. Цей вид маринування відмінно підійде навіть до жорсткого м’яса. Так як, завдяки молочній кислоті м’ясо стає м’яким.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 літр кефіру, в цьому випадку його жирність не принципова, але для того, щоб знизити калорійність готового продукту можна взяти знежирений;
  • 2 столові неповні ложки солі;
  • Суміш мелених спецій (лавровий лист, червоний перець, чорний перець, коріандр, паприка). Любо будь-які інші на свій смак.

В даному випадку кефір варто відразу змішати з 2 столовими ложками солі і ретельно перемішати. Дати постояти, а тільки потім переконається, що сіль розчинилася повністю.

Після повного її розчинення можна приступати до наступного етапу. До кефіру потрібно додати всі спеції і перемішавши, з’єднати з м’ясом.

Після цього можна запікати шашлики. Краще всього готувати курку на решітці, так як з шампурами можуть виникнути невеликі складності.

Прокрутка до верху