Любителі шоколаду не помиляться, приготувавши торт з чудовим ароматом і неповторним смаком цього ласощі.
Для приготування простого шоколадного торта з какао візьміть такі компоненти:
- 7 яєць;
- 7 столових ложок цукрового піску;
- 4 столових ложок борошна;
- 3 столових ложок горіхів;
- 30 г какао;
- 25 г вершкового масла;
- 150 г помади;
- 150 г шоколаду;
- 6 столових ложок фруктового повидла;
- 150 г вершків, 50 г цукру.
Як приготувати шоколадний торт з какао
Візьміть такий набір складових:
Для тіста:
- 50 г какао;
- 6 столових ложок окропу;
- 3 яйця;
- 7 столових ложок борошна і 1 чайну ложку розпушувача;
- 0,5 чайної ложки харчової соди;
- 6 столових ложок м’якого вершкового масла;
- 9 столових ложок цукру;
- цедра і сік з 1 апельсина.
Для крему:
- розм’якшене вершкове масло 175 г;
- цукрова пудра 12 столових ложок;
- цедра 1 апельсина;
- 3 столові ложки апельсинового соку, а часточки для прикраси.
Торт розрахований на 10 порцій, час випічки 50 хвилин.
Приготування починайте з включенням духовки. Виставте температуру на 170 градусів.
В жаростійкий посуд насипте какао і залийте окропом, помішуйте до однорідної пасти. Візьміть глибоку посуд і змішайте в ній інші компоненти для тіста, розмішайте і вводите шоколадну пасту. Тісто повинно вийти без грудочок.
У форму для торта вилийте тісто і ставте в духовку на 50 хвилин до перевірки на суху сірник. Потім дайте охолонути у формі, близько 10 хвилин, перекиньте і нехай охолоне до кінця.
Тепер робіть крем. Неабиякою посудині збийте масло з половиною цукрової пудри. Заколотите цедру і сік апельсина, і залишок цукрової пудри.
Зовсім остиглий корж розітніть на дві половинки. Нижній корж змастіть кремом, прикрийте верхнім і повапните торт з усіх боків. Верхівку можете прикрасити скибочками апельсина.