Рецепт шоколадного торта з какао

Любителі шоколаду не помиляться, приготувавши торт з чудовим ароматом і неповторним смаком цього ласощі.

Для приготування простого шоколадного торта з какао візьміть такі компоненти:

  • 7 яєць;
  • 7 столових ложок цукрового піску;
  • 4 столових ложок борошна;
  • 3 столових ложок горіхів;
  • 30 г какао;
  • 25 г вершкового масла;
  • 150 г помади;
  • 150 г шоколаду;
  • 6 столових ложок фруктового повидла;
  • 150 г вершків, 50 г цукру.

Як приготувати шоколадний торт з какао

 

 

  • Для початку яйця збийте з цукром, щоб прискорити процес розставання цукру, можете поставити на маленький вогонь. Стежте, щоб яйця не згорнулися. Горіхи порубаєте й змішайте з борошном і яйцями. Замісіть тісто, яке потрібно випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
  • Випечений бісквіт розріжте на половинки. Це дуже зручно зробити за допомогою довгого ножа і нитки. На коржі по колу злегка пройдіться ножем, а потім по цьому сліду ниткою розділіть бісквіт.
  • Одну частину, нижню, змастіть невеликим шаром фруктового повидла і накрийте зверху другою частиною. Щоб торт виглядав апетитніше потрібно залити його глазур’ю. Приготуйте помадку і приєднайте до неї топлений шоколад. Рівним шаром нанесіть на торт і розгладьте ножем, як по верху, так і з боків.
  • Як тільки глазур захолоне, можете за бажанням прикрасити шоколадний торт з какао білим масляним кремом і збитими з цукром вершками.
  • Спробуйте спекти рецепт шоколадного торта з какао з апельсинами. Найкращого шоколадного торта, мабуть, не існує. Шоколадні коржі цього торта з апельсиновим ароматом і чарівним апельсиновим кремом запам’ятаються надовго.
  • Візьміть такий набір складових:

    Для тіста:

    • 50 г какао;
    • 6 столових ложок окропу;
    • 3 яйця;
    • 7 столових ложок борошна і 1 чайну ложку розпушувача;
    • 0,5 чайної ложки харчової соди;
    • 6 столових ложок м’якого вершкового масла;
    • 9 столових ложок цукру;
    • цедра і сік з 1 апельсина.
    Дивіться також:  Покроковий рецепт тюфтельок з рисом

    Для крему:

    • розм’якшене вершкове масло 175 г;
    • цукрова пудра 12 столових ложок;
    • цедра 1 апельсина;
    • 3 столові ложки апельсинового соку, а часточки для прикраси.

    Торт розрахований на 10 порцій, час випічки 50 хвилин.
    Приготування починайте з включенням духовки. Виставте температуру на 170 градусів.
    В жаростійкий посуд насипте какао і залийте окропом, помішуйте до однорідної пасти. Візьміть глибоку посуд і змішайте в ній інші компоненти для тіста, розмішайте і вводите шоколадну пасту. Тісто повинно вийти без грудочок.
    У форму для торта вилийте тісто і ставте в духовку на 50 хвилин до перевірки на суху сірник. Потім дайте охолонути у формі, близько 10 хвилин, перекиньте і нехай охолоне до кінця.
    Тепер робіть крем. Неабиякою посудині збийте масло з половиною цукрової пудри. Заколотите цедру і сік апельсина, і залишок цукрової пудри.
    Зовсім остиглий корж розітніть на дві половинки. Нижній корж змастіть кремом, прикрийте верхнім і повапните торт з усіх боків. Верхівку можете прикрасити скибочками апельсина.

    Прокрутка до верху