Рецепт швидкого приготування тіста для пиріжків

Швидке тісто на пиріжки готуватися за мінімальний час і не вимагає особливих зусиль. Використовується як для випічки в духовці, так і для смаження на сковороді. Існує маса рецептів тесту: бездріжджове, здобне, листкове. Пропонуємо вам простий у виконанні і популярний рецепт дріжджового тіста. З такого тіста з легкістю можна спекти пиріжки, а також рулети, булочки, пироги і пампушки. Правильне приготування тіста є найважливішою частиною готування. При невеликій кількості інгредієнтів і за короткий термін можна отримати ідеальний варіант швидкого тесту для пиріжків або іншої випічки.

Швидке тісто для пиріжків рецепт

Час приготування: приблизно 25 хвилин.
Кількість порцій: 20 пиріжків середніх розмірів.

Інгредієнти для швидкого тесту на пиріжки:

  • Борошно – 500 гр (залежить від сорту борошна і її вологості)
  • Молоко – 300 мл
  • Рослинне масло – 2 столових ложки
  • Сухі дріжджі – 10 гр
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – 0,5 чайної ложки

Приготування швидкого тесту для пиріжків:
1. Підігріти молоко.
2. У тепле молоко всипати дріжджі і цукор, перемішати до однорідності і повного розчинення, і залишити в протягом 10 хвилин в теплому місці. Це необхідно для того, щоб активувалися дріжджі і суміш піднялася приблизно в 2 рази.
3. В окремій чашці гіркою всипати просіяне борошно.
4. Зробити поглиблення в муці і влити дріжджі, акуратно перемішати.
5. Яйце збити з сіллю і рослинним маслом, потім додати суміш в борошно.
6. Перемістити тісто на кухонну дошку, присипану борошном і замісити руками, починаючи вимішувати борошно від центру. Процес займає приблизно 5-8 хвилин. Можна скористатися спеціальним кухонним процесором для замісу тіста.
7. Тісто для пиріжків має стати еластичним, м’яким, мати однорідну форму і не липнути до рук. Якщо необхідно, рекомендується додати трохи борошна.
8. Сформувати тісто круглої форми і розділити на рівні частини. Потім сформувати з них невеликі кульки і розкотити близько 5 мм, в залежності від того, якого розміру пиріжки потрібні.
9. Швидке тісто на пиріжки є універсальним, отже начинка може бути абсолютно будь-якою і залежить від ваших переваг і смаку. Це можуть бути пиріжки з м’ясом, картоплею, рибою, овочеві, фруктові або ягідні. Надається повна свобода реалізації смакових фантазій.
10. Сформувавши пиріжки потрібної форми, накрити тканиною або харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин. Пиріжки збільшаться в розмірі приблизно вдвічі.
11. Нагріти духовку до 180-200° і готувати пиріжки 15-20 хвилин, або обсмажити на сковороді до рум’яного золотистого кольору, перевертаючи спеціальною лопаткою.
12. Сервірувати можна в гарячому і охолодженому вигляді.

Дивіться також:  Рецепт торта «День і ніч» з фото. Покрокове приготування

Швидке тісто для пиріжків сприяє тому, що вони виходять пишними, м’якими і повітряними. Ароматна випічка чудово підійде для кава-брейків в колі друзів і сім’ї. При необхідності тісто можливо зберігати в холодильнику кілька днів, попередньо обернувши в харчову плівку.

Приємного апетиту! Успіхів вам у створенні кулінарних експериментів!

Прокрутка до верху