Один з видів крему, що використовується в кондитерському виробництві – сирний крем. Вся його принадність полягає в тому, що сирний крем можна використовувати для прикраси бісквітних тортів, тістечок з зефіру або печива, можна використовувати його і як самостійний десерт.
Сирний крем. Рецепти
У цій статті розглянемо процес приготування сирного крему, торта з зефіру з сирним кремом і юмбриков з заварного тіста.
Інгредієнти для приготування сирного крему:
- сир – 500 гр.
- цукор – 300 гр.,
- вершкове олія – 350 гр.,
- цедра лимона – 5 гр.,
- ванілін – 2 гр.
Приготування сирного крему
Сир будь-якої жирності протерти руками через сито.
У чашу міксера покласти вершкове масло, цукор і збивати на середній швидкості дочиста. потім, не вимикаючи міксера, додати протертий сир і збивати ще декілька хвилин до збільшення об’єму та пишності крему.
Сирний крем можна подавати як самостійний десерт. Для цього красиво укласти його по креманкам, прикрасити малиною або полуницею, а можна посипати подрібненими горішками.
Торт із зефіру з сирним кремом
Смачний, легкий в приготуванні торт, хороший тим, що не вимагає випікання.
Інгредієнти для торта з зефіру:
- зефір – 1 кг.,
- сирний крем – 350 гр.,
Приготування торта зефірного
Взяти зефір і розламати його навпіл.
Приготувати сирний крем за рецептом, вказаною вище.
Розкласти на блюді перший шар половинок зефіру. Промазати шаром сирного крему так, щоб він заповнював невеликі зазори між половинками
Поверх сирного крему викласти залишилися половинки зефіру і знову щільно викласти крем.
Прикрасити торт розмеленими в кавомолці вафлями, часточками мандаринів або скибочками лимона. Поставити торт в холодильник на 2 доби. Торт буде свіжим протягом тижня.
Юмбрики
З дитинства улюблений десерт. Готується з того ж заварного тіста, що і еклери, тільки з сирним кремом.
Інгредієнти для юмбриков:
- борошно -220 гр.,
- масло – 100гр.,
- вода – 180 мл,
- яйця – 4 шт.,
- сіль – щіпка,
- сирний крем – 400 гр.,
- цукрова пудра – за смаком.
Приготування юмбриков з сирним кремом
Спочатку приготувати заварне тісто. Для його приготування вскипятитьвы воду, додати масло і сіль, постійно помішувати. Потім в суміш всипати борошно перемішати тісто і заварити в каструлі, поки не випарується волога. Тісто перекласти в окремий посуд, трохи остудити і по одному вбивати в нього яйця, ретельно перемішуючи тісто, поки не вбереться в масу повністю яйце, потім вбивати інше.
На деко, застелений пергаментним папером або папером для випічки столовою ложкою розкласти тісто і випікати в духовці.
Викласти пампушки заготовки на кухонний рушник і остудити
Приготувати сирний крем, як описано вище.
Кожну заготовку надрізати збоку лезом. Пампушка являє собою порожню поверхню. Якщо маленький надріз, то можна з допомогою кондитерського шприца заповнити середину пампушки кондитерським кремом. А можна заповнити порожнину заготовки маленькою ложечкою. Юмбрики посипати цукровою пудрою і скласти на блюді.