Рецепт сирного супу з печерицями

Перше, тобто супи – це не тільки смачно, це ще й дуже корисно.

Багато це знають, але все ж іноді губляться в роздумах, що приготувати на перше, крім звичного борщу або овочевого супу?
Пропонуємо вам оригінальний варіант – сирний суп з печерицями.

Для приготування цього смачного супу нам знадобляться не такі вже й важкодоступні інгредієнти, як сир печериці – для основи супу.

Час приготування: годину з невеликим, кількість розрахована на 4-6 порцій.

Отже, готуємо суп з печерицями

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 – 300 г;
  • Сир – близько 200 г;
  • Цибуля – 1,5-2 середніх цибулини;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Масло – для смаження;
  • Сметана – 2-3 столові л.;
  • Зелень – петрушка, за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Вода – близько 1,5 – 2 літри.

Сирний суп з печерицями, рецепт приготування

Натираємо сир – переважно взяти сир середньої жирності, трохи гострий, миємо печериці, чистимо, подрібнюємо. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, обсмажуємо до прозорого кольору.

Закладаємо печериці, сир, попередньо обсмажену цибулю в киплячу воду, варимо до готовності грибів – близько 40-50 хвилин.

Перед тим, як зняти суп з вогню, додайте в каструлю сметану і подрібнені часник, зелень і дайте настоятися приблизно протягом 5-10 хвилин.

Порада: багатьох цікавить питання, скільки ж варити свіжі печериці в супі? Відповідь на нього залежить від конкретного рецепту. В принципі, вже через 15 хвилин вони готові, але якщо варити їх довше, то суп з свіжих печериць виходить більш ароматним.

Наш суп готовий! Прикрасити і додати смаку його можна петрушкою. Подавати гарячим, розлив попередньо з невеликим керамічних мисках або тарілках – ситний суп і на занадто великі порції не розрахований.

Дивіться також:  Рецепти освіжаючих літніх коктейлів

Подавати його можна з рум’яним білим хлібом, батоном або, що особливо смачно – сухариками, які краще приготувати самим – смачніше і приємніше.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху