Перше, тобто супи – це не тільки смачно, це ще й дуже корисно.
Багато це знають, але все ж іноді губляться в роздумах, що приготувати на перше, крім звичного борщу або овочевого супу?
Пропонуємо вам оригінальний варіант – сирний суп з печерицями.
Для приготування цього смачного супу нам знадобляться не такі вже й важкодоступні інгредієнти, як сир печериці – для основи супу.
Час приготування: годину з невеликим, кількість розрахована на 4-6 порцій.
Отже, готуємо суп з печерицями
Інгредієнти:
- Печериці – 200 – 300 г;
- Сир – близько 200 г;
- Цибуля – 1,5-2 середніх цибулини;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Масло – для смаження;
- Сметана – 2-3 столові л.;
- Зелень – петрушка, за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Вода – близько 1,5 – 2 літри.
Сирний суп з печерицями, рецепт приготування
Натираємо сир – переважно взяти сир середньої жирності, трохи гострий, миємо печериці, чистимо, подрібнюємо. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, обсмажуємо до прозорого кольору.
Закладаємо печериці, сир, попередньо обсмажену цибулю в киплячу воду, варимо до готовності грибів – близько 40-50 хвилин.
Перед тим, як зняти суп з вогню, додайте в каструлю сметану і подрібнені часник, зелень і дайте настоятися приблизно протягом 5-10 хвилин.
Порада: багатьох цікавить питання, скільки ж варити свіжі печериці в супі? Відповідь на нього залежить від конкретного рецепту. В принципі, вже через 15 хвилин вони готові, але якщо варити їх довше, то суп з свіжих печериць виходить більш ароматним.
Наш суп готовий! Прикрасити і додати смаку його можна петрушкою. Подавати гарячим, розлив попередньо з невеликим керамічних мисках або тарілках – ситний суп і на занадто великі порції не розрахований.
Подавати його можна з рум’яним білим хлібом, батоном або, що особливо смачно – сухариками, які краще приготувати самим – смачніше і приємніше.
Приємного апетиту!