Хочете швидко приготувати смачний і ситний вечеря, але втомилися від звичайних вермішелевих супів і смаженої картоплі? Сирний суп з плавлених сирків – відмінне рішення вашої проблеми. Рецепт сирного супу з плавлених сирків просто вражає своєю простотою. Готується такий суп, я б сказала, навіть простіше, ніж звичний вермішелевий. Він не вимагає ніяких специфічних інгредієнтів. Звичайно, ви можете слідувати радам французьких кулінарів і додати морепродукти, цибулю-порей та інші інгредієнти. Але навіщо це робити, якщо суп і так виходить дуже смачний. Єдине, щоб урізноманітнити смак супу і зробити його ще більш насиченим, можна додати печериці.
Як приготувати сирний суп з плавленого сиру
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- Курячий або свинячий бульйон – 2,5 л;
- Картопля – 3-4 шт.;
- Сирки плавлені – 200 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибулина – 1 шт.;
- Масло вершкове – 40 г;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Сметана (за бажанням) – 1 ст. ложка;
- Сухарики житні – 50 р.
Спосіб приготування:
- Бульйон можна взяти заздалегідь приготовлений (наприклад, якщо ви варили курячу грудку для салату) або ж приготувати безпосередньо для супу, проваріть протягом 30-40 хвилин курячі частини.
- У киплячий бульйон відправити очищений і нарізаний дрібними кубиками картоплю. Цей суп пюрировать ми не будемо, картопля в ньому повинен відчуватися, але занадто великих шматків бути не повинно.
- Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на повільному вогні у вершковому маслі. Для приготування сирного супу використовується саме вершкове масло, воно додасть супу додаткового вершкового смаку.
- До підлоги готового картоплі відправити пасеровані коренеплоди, додати сіль.
- За 5 хвилин до готовності супу додати нарізані дрібними кубиками сирки. Занадто довго їх варити не треба, як тільки вони розчиняться в киплячому бульйоні, суп потрібно вимикати. Подавати суп з ложкою сметани і жменею сухариків.
Сирний суп з плавлених сирків з печерицями
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4-5
Інгредієнти:
- • Сирки плавлені – 2 шт. (200 г);
- • Печериці – 350 г;
- • Картопля – 3-4 шт.;
- • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- • Сіль – за смаком;
- • Рослинна олія – 30 мл
Спосіб приготування:
- Для приготування сирного супу з печерицями можна взяти м’ясний бульйон, але якщо такого немає, то цілком достатньо буде грибного бульйону, так навіть смак буде більш вираженим. Отже, печериці очистити і промити, не розрізаючи, відправити варитися на 20 хвилин. Для супу гриби потрібно використовувати самі свіжі, інакше бульйон вийде темний.
- Картоплю відварити і порізати невеликими шматочками. Додати в киплячий бульйон.
- Ріпчасту цибулю порізати кубиками і обсмажити до м’якості на рослинному маслі. Для грибного супу моркву пассировке нам не потрібна.
- Плавлені сирки подрібнити. Тут форма ролі не грає, важливо тільки пам’ятати, що чим дрібніше порізаний сирок, тим швидше він розплавиться в супі.
- Як тільки картопля звариться і почне розвалюватися, додати пасеровану цибулю і сирки. Все перемішати, додати сіль, улюблені спеції, можна всипати трохи приправи для супу, але не переборщіть, основний смак все ж мають давати гриби і плавлений сир.
- Варити суп до готовності всіх інгредієнтів. Сирний суп з печерицями можна подавати, як є, а можна пюрировать за допомогою заглибного блендера, залишивши кілька грибочків цілими для прикраси супу в тарілки. Приємного апетиту!