Рецепт сирного супу з плавлених сирків

Хочете швидко приготувати смачний і ситний вечеря, але втомилися від звичайних вермішелевих супів і смаженої картоплі? Сирний суп з плавлених сирків – відмінне рішення вашої проблеми. Рецепт сирного супу з плавлених сирків просто вражає своєю простотою. Готується такий суп, я б сказала, навіть простіше, ніж звичний вермішелевий. Він не вимагає ніяких специфічних інгредієнтів. Звичайно, ви можете слідувати радам французьких кулінарів і додати морепродукти, цибулю-порей та інші інгредієнти. Але навіщо це робити, якщо суп і так виходить дуже смачний. Єдине, щоб урізноманітнити смак супу і зробити його ще більш насиченим, можна додати печериці.

Як приготувати сирний суп з плавленого сиру

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

  • Курячий або свинячий бульйон – 2,5 л;
  • Картопля – 3-4 шт.;
  • Сирки плавлені – 200 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 40 г;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Сметана (за бажанням) – 1 ст. ложка;
  • Сухарики житні – 50 р.

Спосіб приготування:

  • Бульйон можна взяти заздалегідь приготовлений (наприклад, якщо ви варили курячу грудку для салату) або ж приготувати безпосередньо для супу, проваріть протягом 30-40 хвилин курячі частини.
  • У киплячий бульйон відправити очищений і нарізаний дрібними кубиками картоплю. Цей суп пюрировать ми не будемо, картопля в ньому повинен відчуватися, але занадто великих шматків бути не повинно.
  • Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на повільному вогні у вершковому маслі. Для приготування сирного супу використовується саме вершкове масло, воно додасть супу додаткового вершкового смаку.
  • До підлоги готового картоплі відправити пасеровані коренеплоди, додати сіль.
  • За 5 хвилин до готовності супу додати нарізані дрібними кубиками сирки. Занадто довго їх варити не треба, як тільки вони розчиняться в киплячому бульйоні, суп потрібно вимикати. Подавати суп з ложкою сметани і жменею сухариків.
Дивіться також:  Борщ в мультиварці – 7 рецептів приготування

Сирний суп з плавлених сирків з печерицями

Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти:

  • • Сирки плавлені – 2 шт. (200 г);
  • • Печериці – 350 г;
  • • Картопля – 3-4 шт.;
  • • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • • Сіль – за смаком;
  • • Рослинна олія – 30 мл

Спосіб приготування:

  • Для приготування сирного супу з печерицями можна взяти м’ясний бульйон, але якщо такого немає, то цілком достатньо буде грибного бульйону, так навіть смак буде більш вираженим. Отже, печериці очистити і промити, не розрізаючи, відправити варитися на 20 хвилин. Для супу гриби потрібно використовувати самі свіжі, інакше бульйон вийде темний.
  • Картоплю відварити і порізати невеликими шматочками. Додати в киплячий бульйон.
  • Ріпчасту цибулю порізати кубиками і обсмажити до м’якості на рослинному маслі. Для грибного супу моркву пассировке нам не потрібна.
  • Плавлені сирки подрібнити. Тут форма ролі не грає, важливо тільки пам’ятати, що чим дрібніше порізаний сирок, тим швидше він розплавиться в супі.
  • Як тільки картопля звариться і почне розвалюватися, додати пасеровану цибулю і сирки. Все перемішати, додати сіль, улюблені спеції, можна всипати трохи приправи для супу, але не переборщіть, основний смак все ж мають давати гриби і плавлений сир.
  • Варити суп до готовності всіх інгредієнтів. Сирний суп з печерицями можна подавати, як є, а можна пюрировать за допомогою заглибного блендера, залишивши кілька грибочків цілими для прикраси супу в тарілки. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху