Напевно багато хто вже чули про це рецепті. А всі, хто ще залишаються в невіданні або не встигли спробувати приготувати цей смачний і простий десерт – не турбуйтеся, зараз все виправимо.
Трохи історії
Почнемо з легенди (а, може бути, і правдивої інформації), яку досить часто можна зустріти на просторах Всесвітньої павутини».
Отже, в далекому 1983 році редактор газети New York Times Маріан Буррос в перший раз на своїй кулінарній сторінці надрукувала рецепт сливового пирога. Інгредієнти і спосіб приготування дівчині підказала її подруга і колега Лоїс Левіна (пізніше стала автором кулінарної книги «Елегантно і легко»). Американським домогосподаркам так сподобався цей пиріг, що вони кожен рік сотнями слали до редакції листи з однією лише проханням: ще раз надрукувати рецепт улюбленого страви. Тривало таке «кулінарне неподобство» протягом цілих тринадцяти років аж до 1995 року, коли редакція виклала рецепт пирога в останній раз з невеличкою припискою. У ній говорилося, що всі бажаючі не втратити технологію приготування, можуть вирізати листок і повісити на холодильник. Благо у століття інформаційних технологій таких проблем не виникає.
Десерт в цифрах
Як вже згадувалося вище, рецепт дуже простий. Кількість інгредієнтів розрахована на вісім порцій, а часу займе від сили півтори години (45-50 хвилин на випікання + 15-20 хвилин, щоб все нарізати, замісити і красиво викласти).
На одну порцію припадати приблизно 280 кКал або 1176 кДж. Енергетична цінність ласощі: жири – 20 г (з них насичених – 3 г), білки – 4 г, вуглеводи – 40 г, натрій – 55 мг.
Інгредієнти для сливового пирога
Для приготування пирога знадобляться наступні продукти:
- 2 яйця середніх розмірів;
- 1 склянка цукру (краще всього взяти тростинний);
- вершкове масло або маргарин – 110-115 г;
- борошно 220 г;
- 1ч. ложка розпушувача тіста;
- сіль (на кінчику ножа);
- кориця 1 чайна ложка;
- сливи 10-15 штук, залежно від розміру (в оригінальному рецепті сливи сорту «угорка», але прийнятно
- використовувати та інші)
- за бажанням можна додати трохи ваніліну для додання аромату.
Технологія приготування сливового пирога
Замість висновків
При подачі спробуйте прикрасити шматочок пирога кулькою морозива або гілочкою м’яти. Смак сливи, карамелі і кориці – просто неповторний. Але будьте пильні! Після приготування цього смачного десерту, ваші рідні будуть буквально вимагати його кожні вихідні, а гості стануть навідуватися частіше.