Рецепт сливового пирога від New York Times

Напевно багато хто вже чули про це рецепті. А всі, хто ще залишаються в невіданні або не встигли спробувати приготувати цей смачний і простий десерт – не турбуйтеся, зараз все виправимо.

Трохи історії

Почнемо з легенди (а, може бути, і правдивої інформації), яку досить часто можна зустріти на просторах Всесвітньої павутини».

Отже, в далекому 1983 році редактор газети New York Times Маріан Буррос в перший раз на своїй кулінарній сторінці надрукувала рецепт сливового пирога. Інгредієнти і спосіб приготування дівчині підказала її подруга і колега Лоїс Левіна (пізніше стала автором кулінарної книги «Елегантно і легко»). Американським домогосподаркам так сподобався цей пиріг, що вони кожен рік сотнями слали до редакції листи з однією лише проханням: ще раз надрукувати рецепт улюбленого страви. Тривало таке «кулінарне неподобство» протягом цілих тринадцяти років аж до 1995 року, коли редакція виклала рецепт пирога в останній раз з невеличкою припискою. У ній говорилося, що всі бажаючі не втратити технологію приготування, можуть вирізати листок і повісити на холодильник. Благо у століття інформаційних технологій таких проблем не виникає.

Десерт в цифрах

Як вже згадувалося вище, рецепт дуже простий. Кількість інгредієнтів розрахована на вісім порцій, а часу займе від сили півтори години (45-50 хвилин на випікання + 15-20 хвилин, щоб все нарізати, замісити і красиво викласти).

На одну порцію припадати приблизно 280 кКал або 1176 кДж. Енергетична цінність ласощі: жири – 20 г (з них насичених – 3 г), білки – 4 г, вуглеводи – 40 г, натрій – 55 мг.

Інгредієнти для сливового пирога

Для приготування пирога знадобляться наступні продукти:

  • 2 яйця середніх розмірів;
  • 1 склянка цукру (краще всього взяти тростинний);
  • вершкове масло або маргарин – 110-115 г;
  • борошно 220 г;
  • 1ч. ложка розпушувача тіста;
  • сіль (на кінчику ножа);
  • кориця 1 чайна ложка;
  • сливи 10-15 штук, залежно від розміру (в оригінальному рецепті сливи сорту «угорка», але прийнятно
  • використовувати та інші)
  • за бажанням можна додати трохи ваніліну для додання аромату.
Дивіться також:  Тісто для біляшів: Покроковий рецепт з фото

Технологія приготування сливового пирога

  • Першим ділом потрібно включити духовку на 150 градусів для розігріву.
  • Вершкове масло (або маргарин) викладіть в невелику мисочку і розітріть з цукром до отримання більш-менш однорідної маси. Важливо! Потрібно залишити дві столові ложки цукру для фінального штриха.
  • По одному вбийте яйця, продовжуючи помішувати.
  • Порційно додайте сіль, розпушувач і борошно. Добре все перемішайте, щоб не було грудочок.
  • На форму або неподобається (підійде також сковорода з товстими стінками і дном) покладіть шар пергаментного паперу і рівномірно викладіть тісто.
  • Коли закінчите з основою, помийте сливи і розріжте кожну на дві половинки, попередньо вийнявши кісточки.
  • Рівномірно викладіть сливи у форму розрізом вгору і трохи втисніть їх в тісто.
  • Змішайте корицю з цукром і отриманою сумішшю рясно посипте зверху.
  • Поставте випікатися пиріг в духовку при температурі 170 градусів на 40-50 хвилин. Слідкуйте за готовністю. Коли він покриється рум’яною скоринкою – можете виймати.
  • Дайте десерту охолонути і потім викладіть його на тарілку.
  • Замість висновків

    При подачі спробуйте прикрасити шматочок пирога кулькою морозива або гілочкою м’яти. Смак сливи, карамелі і кориці – просто неповторний. Але будьте пильні! Після приготування цього смачного десерту, ваші рідні будуть буквально вимагати його кожні вихідні, а гості стануть навідуватися частіше.