Рецепт смачного рису в мультиварці

З приходом теплої пори хочеться готувати страви не тільки корисні, але й красиві. Виникає бажання додати до страви яскравих і барвистих компонентів, щоб їжа була не тільки смачною, але ще і красивою.

Завдяки його компонентів рис виходить різнобарвним що, безсумнівно, радує душу. При насиченому складі його калорійність не перевищує 100 ккал. Приготування займає не більше півгодини.

Необхідні компоненти:

  • 250 грам пропареного рису.
  • 100 грам свіжого брокколі, якщо такого немає, то підійде заморожений.
  • Свіжий перець болгарський, одна штука.
  • 150 грам стручкової спаржевої квасолі.
  • Одна головка ріпчастої цибулі і моркву.
  • Приправа карі, одна чайна ложка.
  • Кілька столових ложок будь-якого рослинного масла.
  • Сіль, улюблена приправа, суха зелень селери.
  • За бажанням можна додати зелений горошок або зерна кукурудзи.

Приготування страви «Весняний настрій»

  • Насамперед необхідно зайнятися овочами. Промити проточною водою і просушити від залишків води. І приступити до нарізки:

– брокколі розібрати на суцвіття;

– перець нарізати кубиками;

– стручкову квасолю нарізати на 4-5 частин, довжиною приблизно 4 сантиметри;

– цибулю можна дрібно подрібнити, його розмір не має значення;

– морквину найкраще нарізати ножем вручну, вона може бути у вигляді соломки або невеликих кубиків.

  • Сирий рис залити холодною водою, потім залишити в ній. Поки готуються овочі, рис встигне набрякнути.
  • На дно чаші мультиварки вилити необхідну кількість рослинного масла. Воно необхідно для попереднього обсмажування овочів.
  • В олію покласти подрібнені цибулю і моркву. Включити режим мультиварки «Смаження» і обсмажувати їх протягом 5 хвилин. По закінчення цього часу до обсмаженою моркви і цибулі додати всі інші овочі. Акуратно все перемішати і знову обсмажити протягом 5 хвилин, не змінюючи програму. Якщо пропустити процес обсмажування рис у підсумку вийде слипшейся кашею.
  • Рис відцідити від холодної води, в якому він був замочен, і помістити до обсмаженою овочам. Туди ж висипати спеції, сіль і перемішати. Воду необхідно додавати у співвідношенні 2 до 1, дві частини води і одна рису.
  • На мультиварці встановити режим «Рис» або «Плов», все залежить від моделі агрегату. Готується він у такому режимі 15 хвилин. Як тільки закінчиться цей час рис «Весняний настрій» готовий до вживання.
Дивіться також:  Брусничний соус рецепт з фото

Також це блюдо відмінно підійде для вегетаріанського харчування.

Якщо ж є бажання приготувати це блюдо з м’ясом. До основних інгредієнтів необхідно додати половину курячої грудки.

З нею слід поступити наступним чином:

  • В першу чергу промити, звільнити від шкіри, кісток і хрящів.
  • Нарізати дрібними шматочками, розміром приблизно 1-2 сантиметри.
  • Обсмажувати разом з морквою і цибулею.

Готову страву можна вживати як самостійне блюдо або подавати будь-яким гарніром до м’ясних і рибних страв. Воно приємно на смак як тепле, так і холодне. Подавати рис «Весняний настрій» можна разом з різними пряними соусами.

Прокрутка до верху