З приходом теплої пори хочеться готувати страви не тільки корисні, але й красиві. Виникає бажання додати до страви яскравих і барвистих компонентів, щоб їжа була не тільки смачною, але ще і красивою.
Завдяки його компонентів рис виходить різнобарвним що, безсумнівно, радує душу. При насиченому складі його калорійність не перевищує 100 ккал. Приготування займає не більше півгодини.
Необхідні компоненти:
- 250 грам пропареного рису.
- 100 грам свіжого брокколі, якщо такого немає, то підійде заморожений.
- Свіжий перець болгарський, одна штука.
- 150 грам стручкової спаржевої квасолі.
- Одна головка ріпчастої цибулі і моркву.
- Приправа карі, одна чайна ложка.
- Кілька столових ложок будь-якого рослинного масла.
- Сіль, улюблена приправа, суха зелень селери.
- За бажанням можна додати зелений горошок або зерна кукурудзи.
Приготування страви «Весняний настрій»
- Насамперед необхідно зайнятися овочами. Промити проточною водою і просушити від залишків води. І приступити до нарізки:
– брокколі розібрати на суцвіття;
– перець нарізати кубиками;
– стручкову квасолю нарізати на 4-5 частин, довжиною приблизно 4 сантиметри;
– цибулю можна дрібно подрібнити, його розмір не має значення;
– морквину найкраще нарізати ножем вручну, вона може бути у вигляді соломки або невеликих кубиків.
- Сирий рис залити холодною водою, потім залишити в ній. Поки готуються овочі, рис встигне набрякнути.
- На дно чаші мультиварки вилити необхідну кількість рослинного масла. Воно необхідно для попереднього обсмажування овочів.
- В олію покласти подрібнені цибулю і моркву. Включити режим мультиварки «Смаження» і обсмажувати їх протягом 5 хвилин. По закінчення цього часу до обсмаженою моркви і цибулі додати всі інші овочі. Акуратно все перемішати і знову обсмажити протягом 5 хвилин, не змінюючи програму. Якщо пропустити процес обсмажування рис у підсумку вийде слипшейся кашею.
- Рис відцідити від холодної води, в якому він був замочен, і помістити до обсмаженою овочам. Туди ж висипати спеції, сіль і перемішати. Воду необхідно додавати у співвідношенні 2 до 1, дві частини води і одна рису.
- На мультиварці встановити режим «Рис» або «Плов», все залежить від моделі агрегату. Готується він у такому режимі 15 хвилин. Як тільки закінчиться цей час рис «Весняний настрій» готовий до вживання.
Також це блюдо відмінно підійде для вегетаріанського харчування.
Якщо ж є бажання приготувати це блюдо з м’ясом. До основних інгредієнтів необхідно додати половину курячої грудки.
З нею слід поступити наступним чином:
- В першу чергу промити, звільнити від шкіри, кісток і хрящів.
- Нарізати дрібними шматочками, розміром приблизно 1-2 сантиметри.
- Обсмажувати разом з морквою і цибулею.
Готову страву можна вживати як самостійне блюдо або подавати будь-яким гарніром до м’ясних і рибних страв. Воно приємно на смак як тепле, так і холодне. Подавати рис «Весняний настрій» можна разом з різними пряними соусами.