Сьогодні ми пропонуємо приготувати сирну запіканку з родзинками за нашим рецептом, який дуже простий і достатньо швидкий. Готується це блюдо протягом 40 – 60 хв., розраховане на 6 – 8 невеликих порцій.
Сирна запіканка з родзинками
Для приготування запіканки нам знадобляться:
- Сир – близько 0,5 кіло;
- Борошно – 2-3 ст. ложки;
- Сметана (жирна)– пару столових ложок;
- Яйця курячі – 2-3шт.;
- Цукор – 2-3 ст. л. без верху;
- Сіль-щіпка, для пікантності смаку;
- Родзинки – близько 50 м;
- Ваніль або ванільний цукор – ваніль – на кінчику ложки (вона гірчить), ванільний цукор – 2 – пакетика;
- Масло – для випічки.
Беремо попередньо підготовлений сир – він повинен бути однорідної консистенції, без грудочок, для цього потрібно купити підходящий – не дуже щільний, трохи рідкуватий і додатково розтерти його. Сир краще вибрати трохи з кислинкою, нежирний, тоді наша запіканка вийде пикантней і апетитніше.
А якщо прикрасити запіканку вершками, та фруктами, вийде досить красивий і оригінальний, а головне – смачний пиріг – смакота і до святкового столу або чаювання.
Рецепт сирної запіканки з родзинками
І в продовження нашої «сирної» теми, хочемо запропонувати ще один, також нескладний рецепт запіканки.
Готується ця страва також протягом 40 – 60 хв., розраховане на 6 – 8 невеликих порцій.
Для приготування нам знадобляться:
- Макарони – 200 – 300 г, знову ж:
- Сир – близько 300г кіло;
- Борошно – 2-3 ст. ложки;
- Сметана – пару столових ложок;
- Яйця курячі – 2-3шт.;
- Цукор – 2-3 ст. л. без верху;
- Яблука – 2-3 штуки середніх за розміром яблук;
- Сіль-щіпка;
- Масло – для випічки.
Відварюємо макарони до готовності, не усвідомлюючи їх. Розтираємо сир зі сметаною, додаємо попередньо збиті з цукром і дрібкою солі яйця. Рецепт дуже схожий на попередній, за винятком того, що в якості основи – макарони, а замість родзинок – яблука.
Додаємо до заздалегідь підготовленим і зцідженим макаронів сирну масу, моєму яблука, чистимо, нарізаємо їх дрібними скибочками. Додаємо таким чином приготовані яблука до нашої основі.
Розмішуємо тісто, викладаємо у змащену маслом форму, змащуємо зверху яєчним жовтком – для утворення рум’яної скоринки, викладаємо скибочками яблука – для додання більшого яблучного смаку і прикраси, ставимо в попередньо розігріту духовку, печемо до готовності.
Наша запіканка готова!
Прикрасити її, знову ж таки, можна яблуками, ягодами, зокрема – малиною, посипати – цукровою пудрою, подавати смачно зі сметаною.
При бажанні цю запіканку можна приготувати без додавання сиру, на основі макаронів і яблук. Виходить смачно.
Така запіканка може бути прекрасним доповненням до чаю за сніданком або, при відповідній сервіровці, – відмінним варіантом для пирога дружніх або сімейних посиденьок, або навіть якого-небудь свята.
Рецепти цих страв прості, а страви не тільки смачні, але ще й досить корисні.
Готуйте з любов’ю, їжте – з задоволенням, а головне – на здоров’я!