Різновидів квасолі існує дуже багато, і майже кожна з них використовується в кулінарії. Відварену квасолю додають в салати, м’ясні страви, з неї роблять паштет з м’ясом і печінкою. Особливо смачним і ситним виходить суп з квасолею, але багато господинь не люблять його готувати, оскільки відварювання квасолі займає дуже багато часу. Чудовий вихід – використання консервованої квасолі. У цій статті я розповім, як приготувати суп з консервованої квасолі. А зробити це дуже просто, адже консервовану квасоля вже не потрібно замочувати на ніч, не треба варити кілька годин перед додаванням в суп. Все, що потрібно – відправити консервовану квасолю в окріп разом з картоплею, додати сіль і спеції, і буквально через 30-40 хвилин ви отримаєте ароматний, наваристий суп.
Суп з квасолі консервованої рецепт
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 5
Інгредієнти:
- • Картопля (середнього розміру) – 4 шт.;
- • Ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- • Часник – 2 зубчики;
- • Консервована квасоля (червона) – 500 г;
- • Томатна паста – 3 ст. ложки;
- • Бекон – 100 г;
- • Оливкова олія – 4-5 ст. ложок;
- • Яловичина – 200 г;
- • Сіль – за смаком;
- • Зелень для прикраси (петрушка, кріп, зелена цибуля).
Спосіб приготування:
- 1. Яловичину порізати невеликими шматками (приблизно 2х2 см), обсмажити на сковорідці декілька хвилин (щоб м’ясо встигла прогрітися) і додати дрібно нарізані часник і цибулю. Смажити, поки цибуля не отмякнет і не набуде золотистий колір.
- 2. Додати 3 ст. ложки томатної пасти і трохи води. Гасити пасеровку до загустіння.
- 3. Після цього викласти вміст сковороди в каструлю, додати консервовану квасолю і залити водою. Варити 20 хвилин.
- 4. Додати очищений і дрібно нарізану картоплю. Це як раз той випадок, коли картопля в суп потрібно різати дуже дрібно, щоб він не переважав у смаку, а лише доповнював квасоля.
- 5. Додати сіль, можна всипати також улюблені прянощі.
- 6. Поки доваривается суп, підготувати бекон. Нарізати його тонкими смужками і обсмажити, поки він не стане хрустким.
- 7. Готуємо суп з консервованої квасолі до м’якості всіх інгредієнтів, подаємо, насипавши в невеликі піали, виклавши зверху по кілька смужок бекону. Також можна прикрасити зеленню.
Як приготувати суп з консервованою квасолею пісний
Багато хто вважає, що пісне страву ситним не буває. Сміливо можемо заперечити і запропонувати приготувати пісний суп з консервованою квасолею. М’ясо в цьому блюді відмінно заміняє квасоля, а сам суп виходить настільки смачним і ароматним, що і ви забудете, що в ньому немає м’яса. Важливо також, що цей суп готується саме з консервованою квасолею, вона не тільки скорочує час приготування, але і надає страві чарівного аромату.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4-5
Інгредієнти:
- • Консервована квасоля – 500 г;
- • Картопля – 4-5 шт.;
- • Морква – 2 шт.;
- • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
- • Лавровий лист – 1 шт.;
- • Сіль – за смаком;
- • Вода – 2 л
Спосіб приготування:
- 1. Дайте воді закипіти і відправте в неї консервовану квасолю разом з соком.
- 2. Коли вода знову закипить, додайте очищений і нарізаний дрібно картоплю, посоліть.
- 3. Дрібно нарізану цибулю і натерту моркву спасеруйте на сковороді, додайте в суп, коли картоплі залишиться вариться приблизно 5 хвилин. В цей же час посоліть, додайте лавровий листочок.
- 4. Дайте ще трохи покипіти і вимикайте вогонь. Залиште суп на 20-30 хвилин настоятися. За цей час кожен інгредієнт відкриє свій смак, і суп стане ще більш смачним.
Від сметани і білого хліба в пост доведеться відмовитися, тому подавайте пісний суп з консервованою квасолею з скибочкою свіжого чорного хлібу і насолоджуйтеся смаком. Приємного апетиту.