Рецепт торта «Чорний ліс» відноситься до традиційної німецької кухні, а полягає цей оригінальний і дуже смачний десерт або збитих вершків, шоколадного бісквіта і вишні.
Результат приготування торта «Чорний ліс» вражаючий, незважаючи на те, що це кондитерський виріб готується дуже просто.
Вперше такий десерт з’явився ще в 1934 році, але відразу придбав світову популярність, так як відрізнявся незвичайним виглядом і незрівнянним смаком.
Зараз існує кілька рецептів Торта «Чорний ліс», а нижче наведено найпростіший з них.
Час приготування становить приблизно півтори години, а готується він на шість персон.
Для приготування торта «Чорний ліс» знадобиться наступний набір компонентів:
- – сухі дріжджі швидкі (1 м);
- – курячі яйця (п’ять штук);
- – шоколад молочний або гіркий для прикраси;
- – пшеничне борошно вищого сорту (67 р);
- – вишня заморожена або свіжа (260 м);
- – вершки жирні 35%-ві (510 мл);
- – порошок какао без будь-яких добавок (36 р);
- – вода фільтрована (210 мл);
- – сода харчова і картопляний крохмаль (по одній ст. ложці);
- – цукровий пісок (260 м).
Як приготувати торт «Чорний ліс»
Для виготовлення шоколадного бісквіту від жовтків в курячих яйцях відділити білки. З цукровим піском (160 г) збити окремо жовтки, а в іншій ємності збити в міцну піну білки. Жовткову збиту суміш акуратно з’єднати з білками, а потім все перемішати дерев’яною кулінарної ложкою.
У глибоку миску просіяти соду харчову, дріжджі, порошок какао і пшеничне борошно, перемішати ці сипучі продукти, потім всипати в білково-жовткову масу в три прийоми, перемішуючи кожного разу.
Шоколадний корж для торта «Чорний ліс» випікати потрібно тридцять хвилин при 175 градусах, потім остудити на решітці духової шафи.
Тепер необхідно для просочення коржа приготувати сироп з вишневих ягід. Для приготування вишневого сиропу для торта необхідно насипати в вишню цукровий сироп (50 г) і залишити хвилин на п’ятнадцять. Для прикраси торта «Чорний ліс» потрібно залишити маленьку жменю вишні.
Довести До кипіння воду (100 мл), в яку був доданий залишився цукровий пісок, потім додати вишневий сік і прокип’ятити протягом двох хвилин. Остудити вишневий сироп і додати за бажанням хороший алкоголь, хоча можна обійтися і без нього.
Решту фільтровану воду налити в маленьку каструльку і довести до кипіння, додати вишню і на малому вогні прокип’ятити кілька хвилин, насипати крохмаль і продовжити готування при постійному помішуванні, поки суміш не стане густою. Зняти посуд з вишневою сумішшю з вогню.
Охолодити попередньо жирні вершки і збити їх в дуже щільну масу. На три рівні частини розрізати шоколадний бісквіт, просочити його сиропом з вишневого соку.
Викласти на поверхню першого коржа збиті вершки і розрівняти, потім акуратно покласти вишню. На цю композицію ще викласти корж, змастити їх вершками, потім покласти вишню, повторити ту ж саму процедуру і з рештою коржем.
Бока готового торта «Чорний ліс» теж змастити рештою вершками. Тертим молочним або гірким шоколадом прикрасити торт, зверху викласти ягоди.