Рецепт торта «День і ніч» з фото. Покрокове приготування

Буває так, що душа ниє і просить приготувати що-небудь смачненьке, навіть якщо найближчим часом не намічається ніяких свят. Іноді необхідно приготувати якийсь швидкий десерт до приходу найулюбленіших і найочікуваніших друзів або родичів. У цьому випадку мимоволі починаєш замислюватися про те, де б взяти рецепт самого простого торта.

 
Найбільш швидким у приготуванні є торт під красивою назвою «День і ніч», рецепт якого зовсім простий. Підійде така дивно смачна випічка для сімейних чаювань і веселих дружніх посиденьок за чашкою кави.
Напевно, у більшості початківців господарів вже постало питання про те, чому торт має таку назву. Насправді, все просто – таке кондитерський виріб поєднує в собі два види коржів світлого і темного кольорів, які символізують світло і темряву.

Такий смачний торт “День і Ніч”

Полягає вся перевага цього простого кулінарного шедевра в тому, що приготувати його можна в будь кухонної техніки, наприклад, в мікрохвильовці, духовій шафі, мультиварці і, навіть на сковорідці.
Нижче дан рецепт торта «День і ніч», який готується саме на сковороді, адже саме вона дозволить ще більше скоротити час готування.
Для приготування торта «День і ніч» знадобляться наступні компоненти:

 

  • – цукор ванільний (21 м);
  • – порошок какао, наприклад, «Золотий Ярлик» без будь-яких добавок (п’ять ст. ложок);
  • – сода харчова (12 м);
  • – яйця курячі (вісім штук);
  • – горіхи волоські здрібнені (320 м);
  • – цукровий пісок (620 м);
  • – борошно пшеничне просеянная (620 м);
  • – масло вершкове розм’якшене (162 г);
  • – сметана домашня (620 м).

А також:

  • – цукрова пудра (460 м);
  • – куряче яйце (чотири штуки);
  • – масло вершкове (420 г);
  • – добірне молоко (710 г).
Дивіться також:  Рецепт фаршированої цвітної капусти

Для початку треба все курячі білки відокремити від білків і розмістити в різних ємностях. З половиною порції цукрового піску змішати, потім збити жовтки. Додати половину порції сметани збити з нею жовткову суміш ще раз, туди ж додати гашену оцтом соду, половину пшеничного борошна, ванільний цукор, 1/2 частина вершкового масла, після цього замісити не дуже густе, але еластичне тісто.

 

Стінки і дно сковороди спочатку рясно змастити маслом, потім додатково присипати борошном. Рівномірно розподілити в цій ємності тісто і запікати протягом п’ятдесяти хвилин на плиті, вогонь повинен бути при цьому середнім, а ємність закрита кришкою. Збити залишки борошна і цукрового піску, додати залишилися інгредієнти для торта, а також горіхи і какао порошок, замісити тісто так само, як і при приготуванні першого коржа, запекти аналогічний корж на сковороді. Обидва коржа добре остудити, потім розрізати на три частини.

Тепер для торта «День і ніч» потрібно приготувати крем, а для цього слід розтерти цукрову пудру з курячими яйцями дуже ретельно. Молоко підігріти і додати тонкою цівкою в нього цукрово-яєчну суміш, помішуючи весь час компоненти дуже швидкими і інтенсивними рухами. Далі цю масу поставити на водяну баню, дочекатися, коли вона загусне, зняти з вогню, охолодити, збити блендером або міксером, попередньо додавши вершкове розм’якшене масло. Перемазати коржі зверху заварним кремом і, чергуючи, викласти світлі і темні шари. Прикрасити поверхню верхнього коржа так, щоб торт виправдав свою назву.

 

Прокрутка до верху