Рецепт торта з білковим кремом – смачні рецепти

Сьогодні ми розповімо як зробити приголомшливий торт з білковим кремом. Трохи інформації перед самим рецептом – Білковий крем дуже ніжний, тому його не використовують для склеювання коржів для торта. Основою крему є білки, які при збиванні і додавання цукрової пудри утворюють пишну білкову масу.

Білковий крем для торта з лимонною кислотою:

Такий крем ми будемо готувати з:

  • – 4 білків;
  • – 1 склянки цукрової пудри;
  • – 0,5 склянки води;
  • – 1 г лимонної кислоти;
  • – трохи ягідного соку.

Як зробити білковий крем для торта? Короткий рецепт нижче, але краще подивіться ось цей докладний рецепт білкового заварного крему і білково-масляного крему.

Час приготування займе 10 хвилин.

Яєчні білки ми охолоджуємо до 2 градусів і інструменти, якими будемо збивати теж повинні бути холодними. Збиваємо білки спочатку на повільному режимі міксера і поступово збільшуємо швидкість. При збільшенні білків у 5-6 разів і стійкої піни, не припиняємо збивати, потроху додаємо цукрову пудру і лимонну кислоту. Потім крем потрібно збити ще 2 хвилини не більше, оскільки він може осісти. Білковий крем необхідно використати відразу після приготування, оскільки він дуже не стійкий.
Щоб краще зберегти форму обробки, торт потрібно помістити в духовку на 1 хвилин при температурі 220 градусів. В такому разі на торті з білковим кремом утворюється кірочка, яка не дасть йому впасти.

Бісквітний торт з білково-желатиновим кремом «Пташине молоко»

Торт з білковим кремом і додаванням желатину відомий і любимо. Він ніжний, смачний і порадує на будь-якому святі.
Щоб приготувати торт з білковим кремом і желатином нам знадобляться:

  • Для бісквітного тіста:
  • – 4 яйця;
  • – 1 склянка цукру;
  • – борошно 1 склянку.

Для виготовлення білково-желатинового крему потрібно взяти:

  • – 15 г швидкорозчинного желатину;
  • – 2 яєчного білка;
  • – півсклянки цукру;
Дивіться також:  Яблука, запечені з сиром в духовці

Для просочення коржів торта ми візьмемо:

  • – 2-3 столових ложки цукру;
  • – 1 стакан води;
  • – за бажанням можна додати 1 столову ложку коньяку.

Час приготування торта займе 2 години, можна буде почастувати 8 гостей.

Цей варіант торта «Пташине молоко» готується на бісквітних коржах, а білковий крем желатин роблять його м’яким і повітряним і до того ж легким і нежирним.

Рецепт торта з білковим кремом

Коржі для бісквітного торта будемо готувати так:
Спочатку яйця збиваємо з допомогою міксера до густої піни. Не зупиняючи міксера, потихеньку підсипаємо цукор. Суміш стане білого кольору і буде більш щільною. Потім сиплемо борошно потроху і вже лопаткою розмішуємо тісто. Тепер готуємо форму для випікання змащуємо її шматочком вершкового масла і виливаємо в неї тісто.

Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Ставимо туди форму з майбутнім тортом і випікаємо 30-35 хвилин. Краще не підглядати під час випічки, тому що бісквіт може впасти. Коли корж буде готовий, його залишаємо остигати в духовці.

Тепер будемо готувати білково-желатиновий крем:
Розвести желатин у воді з температурою 400С. Білки відділяємо від жовтків і починаємо збивати з цукром, після збільшення тоненьким струменем вливаємо желатин. Корж торта розрізаємо і просочуємо теплою водою з цукром і коньяком. Потім викладаємо на нижню частину бісквіта білково-желатиновий крем, зверху накриваємо також просочену верхній шар торта. Визначаємо в холодильник на 3 години для застигання желатину. Прикрашаємо стінки вже готового торта білковим кремом, а верхній шар шоколадною глазур’ю. Краще поставити торт у холодильник, щоб глазур застигла

Прокрутка до верху