Сьогодні ми розповімо як зробити приголомшливий торт з білковим кремом. Трохи інформації перед самим рецептом – Білковий крем дуже ніжний, тому його не використовують для склеювання коржів для торта. Основою крему є білки, які при збиванні і додавання цукрової пудри утворюють пишну білкову масу.
Білковий крем для торта з лимонною кислотою:
Такий крем ми будемо готувати з:
- – 4 білків;
- – 1 склянки цукрової пудри;
- – 0,5 склянки води;
- – 1 г лимонної кислоти;
- – трохи ягідного соку.
Як зробити білковий крем для торта? Короткий рецепт нижче, але краще подивіться ось цей докладний рецепт білкового заварного крему і білково-масляного крему.
Час приготування займе 10 хвилин.
Яєчні білки ми охолоджуємо до 2 градусів і інструменти, якими будемо збивати теж повинні бути холодними. Збиваємо білки спочатку на повільному режимі міксера і поступово збільшуємо швидкість. При збільшенні білків у 5-6 разів і стійкої піни, не припиняємо збивати, потроху додаємо цукрову пудру і лимонну кислоту. Потім крем потрібно збити ще 2 хвилини не більше, оскільки він може осісти. Білковий крем необхідно використати відразу після приготування, оскільки він дуже не стійкий.
Щоб краще зберегти форму обробки, торт потрібно помістити в духовку на 1 хвилин при температурі 220 градусів. В такому разі на торті з білковим кремом утворюється кірочка, яка не дасть йому впасти.
Бісквітний торт з білково-желатиновим кремом «Пташине молоко»
Торт з білковим кремом і додаванням желатину відомий і любимо. Він ніжний, смачний і порадує на будь-якому святі.
Щоб приготувати торт з білковим кремом і желатином нам знадобляться:
- Для бісквітного тіста:
- – 4 яйця;
- – 1 склянка цукру;
- – борошно 1 склянку.
Для виготовлення білково-желатинового крему потрібно взяти:
- – 15 г швидкорозчинного желатину;
- – 2 яєчного білка;
- – півсклянки цукру;
Для просочення коржів торта ми візьмемо:
- – 2-3 столових ложки цукру;
- – 1 стакан води;
- – за бажанням можна додати 1 столову ложку коньяку.
Час приготування торта займе 2 години, можна буде почастувати 8 гостей.
Цей варіант торта «Пташине молоко» готується на бісквітних коржах, а білковий крем желатин роблять його м’яким і повітряним і до того ж легким і нежирним.
Рецепт торта з білковим кремом
Коржі для бісквітного торта будемо готувати так:
Спочатку яйця збиваємо з допомогою міксера до густої піни. Не зупиняючи міксера, потихеньку підсипаємо цукор. Суміш стане білого кольору і буде більш щільною. Потім сиплемо борошно потроху і вже лопаткою розмішуємо тісто. Тепер готуємо форму для випікання змащуємо її шматочком вершкового масла і виливаємо в неї тісто.
Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Ставимо туди форму з майбутнім тортом і випікаємо 30-35 хвилин. Краще не підглядати під час випічки, тому що бісквіт може впасти. Коли корж буде готовий, його залишаємо остигати в духовці.
Тепер будемо готувати білково-желатиновий крем:
Розвести желатин у воді з температурою 400С. Білки відділяємо від жовтків і починаємо збивати з цукром, після збільшення тоненьким струменем вливаємо желатин. Корж торта розрізаємо і просочуємо теплою водою з цукром і коньяком. Потім викладаємо на нижню частину бісквіта білково-желатиновий крем, зверху накриваємо також просочену верхній шар торта. Визначаємо в холодильник на 3 години для застигання желатину. Прикрашаємо стінки вже готового торта білковим кремом, а верхній шар шоколадною глазур’ю. Краще поставити торт у холодильник, щоб глазур застигла