Рецепт яблучного пирога в мультиварці (з фото)

Яблучний пиріг – один з найпростіших в приготуванні і шалено смачних десертів. Для приготування необхідно мінімум інгредієнтів і зовсім небагато часу, але після це буде прекрасне частування до чаю. Пиріг можна швидко приготувати перед несподіваним приходом гостей, взяти з собою як перекус на роботу або на пікнік з родиною. Його можна з’їсти з чашкою чаю з медом, каву або просто з молоком. Такий пиріг нагадає минуле літо ввечері дощовою сирої осені або сніжної холодною зимою.

Готуємо яблучний пиріг в нашій мультиварці

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 8

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 4 великих яблука
  • цукрова пудра

Як приготувати:
Яблука помити і нарізати кубиками, очистивши від насіння. У каструлю покласти шматочок масла, включити режим підігріву. У розтоплене масло, додати цукор і перемішати до повного розчинення. Викласти красиво яблука на дно (після пиріг перевернеться і це буде верхівка). Збити яйця з цукром, додати борошно. Вилити тісто поверх фруктів, включити режим випічка на 40 хвилин. Перед подачею перевернути на красиве блюдо. Пиріг вийде легким, повітряним і солодким.

Рецепт яблучного пирога на кефірі в мультиварці

Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 6

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • півсклянки цукру
  • 1 стакан кефіру
  • півтори склянки борошна
  • шматочок вершкового масла
  • щіпка харчової соди
  • 3 яблука
  • щіпка солі
  • пакетик ванілі

Як приготувати:
Збиваємо яйця з цукром до появи пінки, додаємо кефір, вершкове масло.
Рада. Кефір повинен бути кімнатної температури, так він краще взаємодіє з содою.
Далі додати борошно, соду, ваніль і сіль. Все добре розмішати, щоб не було грудочок. Потім приготувати яблука: помити, очистити від серцевини, нарізати шматочками. У каструлю мультиварки покласти шматочок масла, включити режим підігріву. Коли масло розтопиться змастити стінки каструльки. Вилити половину тіста, розкласти яблука і залити рештою тестом. Поставити режим “Кекс” на 50 хвилин. Перед подачею перевернути. Дуже смачно з трав’яним чаєм або чашкою кави з вершками.

Дивіться також:  Рецепт супу Бограч гуляш

Кілька порад.

  • У тісто в будь-якому рецепті за бажанням можна додати корицю, ваніль або ванільний цукор. І аромат приємний, смак зовсім інший.
  • Якщо першими наготовлюють яблука – побризкайте часточки лимонним соком. Тоді вони не потемніють поки до них дійде черга.
  • Якщо використовувати в тесті коричневий цукор, то скоринка буде більше хрусткою.
  • Замість кефіру можна використовувати сметану.
  • Перший шар яблук краще нарізати часточками і красиво викласти. Тоді в кінцевому результаті пиріг буде дуже акуратно і гарно виглядати.
  • Яблука краще брати солодкі, але і у кислих є своя принадність.
  • При приготуванні тесту може знадобитися більше борошна, ніж зазначено в рецепті. Все залежить від сорту та якості самої борошна. Головне – тісто має литися, але бути досить густим, як сметана.
  • Яйця з цукром краще збивати довго. Зате чим пишніше буде їх стан, тим повітряніше вийде пиріг. Якщо потрібно взбити міксером, можна не боятися включати велику швидкість.
  • Перед викладенням яблук посипте стінки форми цукром, зовсім небагато. Тоді фрукти в процесі випікання дуже добре карамелизуются.
  • Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою або коричневим цукром. Можна також прикрасити тонкими скибочками свіжого яблука або листочками м’яти. Тут можна дати волю своїй фантазії і придумати щось своє, незвичайне і яскраве.
  • Приємного апетиту!

    Прокрутка до верху