Яблучний пиріг – один з найпростіших в приготуванні і шалено смачних десертів. Для приготування необхідно мінімум інгредієнтів і зовсім небагато часу, але після це буде прекрасне частування до чаю. Пиріг можна швидко приготувати перед несподіваним приходом гостей, взяти з собою як перекус на роботу або на пікнік з родиною. Його можна з’їсти з чашкою чаю з медом, каву або просто з молоком. Такий пиріг нагадає минуле літо ввечері дощовою сирої осені або сніжної холодною зимою.
Готуємо яблучний пиріг в нашій мультиварці
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 8
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 склянка борошна
- 1 столова ложка цукру
- 4 великих яблука
- цукрова пудра
Як приготувати:
Яблука помити і нарізати кубиками, очистивши від насіння. У каструлю покласти шматочок масла, включити режим підігріву. У розтоплене масло, додати цукор і перемішати до повного розчинення. Викласти красиво яблука на дно (після пиріг перевернеться і це буде верхівка). Збити яйця з цукром, додати борошно. Вилити тісто поверх фруктів, включити режим випічка на 40 хвилин. Перед подачею перевернути на красиве блюдо. Пиріг вийде легким, повітряним і солодким.
Рецепт яблучного пирога на кефірі в мультиварці
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 6
Інгредієнти:
- 2 яйця
- півсклянки цукру
- 1 стакан кефіру
- півтори склянки борошна
- шматочок вершкового масла
- щіпка харчової соди
- 3 яблука
- щіпка солі
- пакетик ванілі
Як приготувати:
Збиваємо яйця з цукром до появи пінки, додаємо кефір, вершкове масло.
Рада. Кефір повинен бути кімнатної температури, так він краще взаємодіє з содою.
Далі додати борошно, соду, ваніль і сіль. Все добре розмішати, щоб не було грудочок. Потім приготувати яблука: помити, очистити від серцевини, нарізати шматочками. У каструлю мультиварки покласти шматочок масла, включити режим підігріву. Коли масло розтопиться змастити стінки каструльки. Вилити половину тіста, розкласти яблука і залити рештою тестом. Поставити режим “Кекс” на 50 хвилин. Перед подачею перевернути. Дуже смачно з трав’яним чаєм або чашкою кави з вершками.
Кілька порад.
Приємного апетиту!